StoryEditorOCM
Županija"Aktualac" Županijske skupštine

Ovaj put je show ukrao Ivan Dobra: Na Žirju se vodi hibridni rat

5. prosinca 2017. - 11:03

Na sjednicamašibensko- kninske Županijske skupštine obično "briljira" Stipe Petrina, međutim na jutrošnjem aktualnom satu primoštenskom načelniku show je "ukrao" vijećnik s njegove Nezavisne liste i predsjednik Mjesnog odbora Žirje Ivan Dobra.

On je, u skladu s trendovima na najvišim razinama hrvatske politike, ustvrdio kako se na Žirju- najudaljenijem otoku šibenskog arhipelaga- vodi pravi hibridni rat. I to na dva fronta. Evo kako je to objasnio Dobra:

- Prvi hibridni vode lovci koji bez ikakve kontrole tamane zečeve na našem otoku. Rade to na našim vrtlima, vrtlima moga dida, mojih susjeda otočana... I što je najgore od svega, nikoga ne pitaju za dozovlu da harače po našim posjedima- počeo je Dobra.

Prema njegovim navodima, drugi hibridni rat je puno opasniji. A i "hibridni ratnik" je mnogo opasniji od lokalnih lovaca. U ovom slučaju, riječ je o Ministarstvu obrane:

- MORH u žirjanskom akvatoriju ispaljuje rakete i mine, a da o tome mještani nisu niti obaviješteni. Velika je opasnost od takvih aktivnosti budući da su ljudi još uvijek u svojim maslinicima i poljima. Otočane svi ignoriraju, a mislim da bi minmum pristojnosti bio da ih se barem obavijesti kada se vode takvi hibridni ratovi- zaključio je Dobra.

19. travanj 2024 16:04