StoryEditorOCM
ŽupanijaZaslužili priznanje

Ova agencija je više od četvrt stoljeća vjerna Primoštena: Pune autobuse čeških turista doveli su i dan kada je započela 'Oluja'

Piše Vedrana Stočić
18. listopada 2019. - 14:23

Kada netko točno na dan kada je započela oslobodilačka akcija Oluja u ratnu zonu dovede dva autobusa puna čeških turista  i još desetke turista u privatnim automobilima, zaslužio je posebno priznanje primoštenske Turističke zajednice. Predstavnici Turističke zajednice direktor Turističkog ureda Ivan Matošin i dugodišnja djelatnica Davorka Skorin uručili su cvijeće i posebne nagrade vlasnici agencije ČSAD Tišnov Zuzani Šterbovoj.

-Turistička agencija ČSAD Tišnov iz grada Tišnova je jedina agencija u Primoštenu koja bez prekida djeluje već više od 25 godina. Imamo u Primoštenu brojne agencije, ali ni jedna od njih nije neprekidno prisutna na našem turističkom tržištu gotova tri desetljeća. Prema nepotpunoj evidenciji u Primošten smo doveli preko 25 tisuća gostiju - istaknula je Davorka Skorin.

- Tih ratnih devedesetih prošlog stoljeća prijatelji su govorili da smo suprug i ja ludo hrabri, da imamo dvoje male djece od 5 i  6 godina. Tražlili smo vozače autobusa koji nisu oženjeni, koji nemaju djecu, ali smo uspjeli ratne 1994.dovesti u Primošten tisuću gostiju. Česi vole Primošten. On je za njih posebna, omiljena destinacija. Radimo po cijeloj Hrvatskoj, ali najviše naših gostiju vraća se uvijek iznova u Primošten i u njemu provode čitav godišnji odmor. Neki od njih Primoštenu su vjerni desetljećima- kaže Zuzana Šterbova.

18. travanj 2024 11:47