StoryEditorOCM
Županijaproradila ‘ribica‘

Otvoren novi vrtić u Jezerima! Ivan Klarin: Velika je radost završiti projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i veselije odrastanje naše djece

Piše Katarina Rudan
13. ožujka 2021. - 16:24

Uz pridržavanje epidemioloških mjera i prigodan program, u subotu je svečano otvoren novoizgrađeni dječji vrtić "Ribica" u Jezerima. Ravnateljica Dječjeg vrtića "Spužvica" iz Tisnog, u čijem je sastavu u novootvoreni vrtić, Petra Kranjac zahvalila se načelniku općine Ivanu Klarinu i svim suradnicima koji su dali svoj doprinos pri realizaciji projekta izgradnje nove zgrade Dječjeg vrtića "Ribica" u Jezerima.

Načelnik Ivan Klarin i ovom se prigodom zahvalio Herfordu, gradu prijatelju iz Njemačke, koji je 1997. godine pomogao u izgradnji prvog dječjeg vrtića u Jezerima, a koji je s vremenom svojim kapacitetom postao premali. Na istom mjestu izgrađen je sada novi vrtić koji će zadovoljiti potrebe zajednice. Zahvalio se i djelatnicima Općine Tisno, djelatnicima Dječjeg vrtića "Spužvica", izvođačima radova, projektantima i svim stručnim suradnicima koji su omogućili uspješan završetak vrtića u Jezerima.

- Velika je radost i veselje završiti jedan ovakav projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i veselije odrastanje naše djece. Zadovoljni smo što je u ovom teškom vremenu završen još jedan važan projekt financiran EU sredstvima na području općine Tisno. Kapacitet novog vrtića je oko 50 djece i imat će dvije odgojne skupine: jednu djece u dobi od tri do sedam godina i drugu jasličke dobi, od jedne do tri godine – rekao je  Klarin.

Nakon pozdravnih riječi, don Tuna Jozić blagoslovio je novu zgradu vrtića, a načelnik Klarin  prerezao traku čime je svečano označeno otvorenje novog objekta.

Moderno i funkcionalno zdanje

Kod izgradnje vrtića posebna je pažnja posvećena modernoj arhitekturi i zadovoljavanju svih najsuvremenijih pedagoških standarda. Osim kuhinje, sanitarnih čvorova, spavaonica, igraonica i drugih sadržaja dio vrtića isključivo je namijenjen za sportske aktivnosti djece. Po novom pedagoškom standardu u vrtiću je i ambulanta za izolaciju djece u slučaju bolesti. Dvorište vrtića ima oko 2000 kvadrata, opremljeno je igralima i zaista je to jedan objekt koji će biti ugodan za boravak i odgoj djece predškolske dobi.

Drugi je to dječji vrtić u općini Tisno, u zadnjih pet godina, za koji su povučena sredstva iz europskih fondova. Prvi je bio Dječji vrtić "Spužvica" u Tisnom, koji je izgrađen 2015. godine, za potrebe djece jasličke i vrtićke dobi.

Ukupna cijena gradnje vruća u Jezerima, s opremanjem objekta i projektnom dokumentacijom iznosi 7,8 milijuna kuna, a 80 posto sredstava financirano je iz Europskog fonda za ruralni razvoj.

- Općina je dobila šest milijuna kuna ili 80 posto vrijednosti investicije, preostali iznos ili 20 posto sredstava za investiciju osigurano je u proračunu Općine. Na natječaju, kroz mjeru 7.4.2 , dobili smo dodatnih 700.000 kuna iz EU fondova za opremanje vrtića. Radove na izgradnji objekta izvela je splitska građevinska tvrtka “Reliance“, a opremu je dostavila zagrebačka tvrtka „Škrinjica“- rekao nam je Klarin.

20. travanj 2024 00:58