StoryEditorOCM
Županijaprijevremeni izbori

Osvanula prva kandidatura za čelnog čovjeka Rogoznice: Joško Živković ponovno u utrci za načelnika

Piše Vedrana Stočić
7. siječnja 2022. - 18:13

Rogoznica je sredinom studenoga prošle godine ostala bez načelnika, a prije koji dan Vlada RH raspisala je prijevremene izbora za načelnika Općine Rogoznica. Na stranicama DIP-a piše da je će se izvanredni izbori na načelnika održati u nedjelju, 13. veljače 2022. godine. Prijedlozi kandidata na prijevremenim izborima moraju se dostaviti Općinskom izbornom povjerenstvu najkasnije 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, najkasnije do 27. siječnja 2022. godine do 24 sata.

Iako još nema službenih kandidata i predanih lista, imamo već jednu objavljenu kandidaturu. Po drugi put utrku za načelničku fotelju najavio je nezavisni Joško Živković.

Objavio je to na svom facebook profilu i između ostalog istaknuo:

-Velika hvala svakome od Vas na povjerenju jer sam kao aktivni vijećnik još bolje, kroz ovih šest mjeseci, upoznao rad Vijeća Općine Rogoznica. Kada su me mnogi pitali u lipnju 2021 godine – hoću li se ponovno kandidirati za četiri godine za načelnika – moj odgovor je bio da su četiri godine puno, a i malo da mogu odgovoriti. Kao aktivni vijećnik komentirat ću svoju buduću odluku kroz dva događaja. Jedan je prošlost, a drugi je sadašnjost. Prva je nemar, a druga podcjenjvanje. Prošlost: 1998. godine Općina Rogoznica se odvojila od Općine Primošten, a i dan danas je Općina Primošten upisana na puteve i trgove Općine Rogoznica! Pitanje: Što se radilo do danas?

Sadašnjost: -...N je mi jasno da smo potrošili svoje novce za ulaganje u novu rivu i parking, a mogli smo uzeti novce iz EU fondova što su i napravile neke Općine... U cijeloj županiji imamo za 50 posto jeftiniji parking. U najbližoj općini parking na prašini je 15 kuna, a kod nas 8 kuna. Svojim izlaganjem na Vijeću, dao sam prijedlog dizanja cijene za ulaganje u nova zaposlenja mještana i budućnost, prepoznatljivost noviteta za naše mjesto. Odgovore od velikih samoprozvanih moralista koji ne cijene svoje, a tuđe dižu tj. hvale ili odgovore da napravim parking u Zečevu i dižem cijenu…hm...- napisao je između ostalog Živković.

Prisjetimo se: Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je načelnik Marijo Mladinić HDZ na općinskoj facebook stranice  objavio svoju neopozivu ostavku. U poruci stanovnicima Općine Rogoznica napisao je:

-Dragi mještani općine Rogoznica, obavještavam Vas da nažalost dajem ostavku na mjesto općinskog načelnika Općine Rogoznica. Razlozi za donošenje takve odluke su osobne prirode. U funkciju općinskog načelnika sam ušao potpuno iskreno, sa punim srcem i željom da napravim mnogo dobroga za sve mještane naše općine. Nažalost, svaki od stotina problema s kojima sam se svakodnevno susretao primao sam k srcu što je s vremenom jako negativno djelovalo na mene, moje zdravlje, život, obitelj...- istaknuo je Mladinić.

Osim Joška Živkovića do sada ni jedna politička stanka ni nezavisna lista nije objavila ime svog kandidata što ne znači da pretendenata neće biti unatoč dramatičnosti ostavke bivšeg načelnika. Na redovitim izborima prošle godine u svibnja nadmetala su se čak četiri kandidata, a u drugi krug ušli su Marijo Mladinić HDZ, koji je i pobijedio, te Ljubo Županović Lebo s NL Naše misto.

22. travanj 2024 15:01