StoryEditorOCM
ŽupanijaCOVID-19

Osmi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa

Piše šibenski.hr
21. svibnja 2020. - 13:15

Osmi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19, tako da je broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata.

- Nakon negativnih nalaza briseva na SARS CoV2 kod svih djelatnika i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik , a u dogovoru sa HZJZ , prestaje se sa testiranjem. U ovoj ustanovi provoditi će se pasivni zdravstveni epidemiološki nadzor, na način da se prati zdravstveno stanje i testira simptomatske korisnike i djelatnike. Po preporuci epidemiološke službe potrebno je suzdržati se od posjeta rodbine do kraja zdravstvenog nadzora, koji prestaje zaključno sa danom 27. svibnja 2020., te uz uvjet da do tada svi ostanu zdravi, navodi se u današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Dva pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 69 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2287 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

25. travanj 2024 23:05