StoryEditorOCM
Županijačekanje se isplatilo

Općinska blagajna ostala netaknuta: bliži se kraju zahvat koji je puno toga dobroga donio Pirovcu

Piše Toni Veljača
29. rujna 2023. - 13:45

Rekonstrukcija pirovačke magistrale na potezu od Vrulja do Vrila polako se bliži svom kraju. Radove vrijedne 2,4 milijuna eura u potpunosti su financirale Hrvatske ceste: općinska blagajna tako je ostala sačuvana a projekt kojim će se poboljšati cirkulacija prometa na ionako prometnoj relaciji – realiziran.

Uz rekonstrukciju magistrale, spomenimo da je projektom obuhvaćena i izgradnja novog rotora na križanju sa Zagrebačkom ulicom prema hotelu "Miran", nogostupa s obje strane ceste, dovršeni su radovi na oborinskoj odvodnji, novoj rasvjeti te semaforizaciji glavnog ulaza u mjesto.

- Čekali smo kraj turističke sezone da možemo nastaviti s radovima. Evo, radi se na posljednjih 300 metara dionice – kazuje nam načelnik Pirovca, Ivan Gulam.

Dugo je trajala priprema projekta rekonstrukcije vjerojatno najvažnije pirovačke prometnice, od izrade projektne dokumentacije, do dobivanja građevinske dozvole i izbora izvođača radova prošlo je par godina. Čekanje se, nema sumnje, isplatilo.

- Rekonstrukcija prometnice donijela nam je mnogo: rasteretilo je mjesto, manje su gužve, naročito ljeti, a ono najbitnije, povećala se sigurnost u prometu. Počela je nedavno i nova školska godina, djeca ali i svi naši mještani sada su sigurniji u prometu – kazuje Gulam.

Dovršetak projekta, dodajmo za kraj, očekuje se sredinom studenog ove godine.

05. svibanj 2024 03:17