StoryEditor
Županijasvi u potragu!

Općina Murter-Kornati na Fejsu najavila zanimljivu nagradnu igru: ‘Onome tko pronađe treću jamu ili špilju pod brdom Raduč plaćamo 1000 kuna!‘

Piše Šibenski.hr
25. veljače 2021. - 19:51
Brdo RadučOpćina Murter-Kornati

Općina Murter Kornati na svojoj je Facebook stranici ponudila novčanu nagradu onome tko pronađe treću špilju ili jamu pod brdom Raduč. Zanimljiva nagradna igra oglašena je na njihovim Facebook stranicama, a objavu i pravila igre prenosimo u cijelosti:

"Dragi zaljubljenici u brdo Raduč i svi oni koji će to tek postati, obavještavamo Vas da raspisujemo novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna za onoga tko pronađe i podijeli s nama lokaciju tzv. 3. špilje/jame na brdu Raduč. Prema kazivanjima svjedoka, jama se nalazi nedaleko od raskrižja ulice Put Slanice i Vlake. Od ceste prema brdu Raduč, dvadesetak metara i više (otprilike područje vidljivo na zračnim fotografijama ovog albuma).

Prema kazivanju svjedoka otvor špilje varira od 70cm do 1,5m. U blizini jame bi se trebao nalaziti ili bor ili smokva ili maslina na koju su se djeca vezivala konopima i spuštala u nju. Moguće da je to stablo otpilano. Jama je zatrpana navodno velikim okruglim kamenom, a moguće da je sada već obrasla raslinjem ili je zatrpana dodatnim kamenjem obližnje gromile.

Svoje otkriće podijelite s nama na mailu insularium@murter.hr. Sretno u potrazi! - napisali su u svoj objavi.

item - id = 1080103
related id = 0 -> 1129140
related id = 1 -> 1129011
22. rujan 2021 13:52