StoryEditorOCM
ŽupanijaProjekt od 20 milijuna kuna

Oni su mjesto na moru, a nemaju rive: Bilice će u Stublju dobiti dvjestotinjak komunalnih i 50 tranzitnih vezova

Piše Šibenski.hr
5. travnja 2017. - 15:27

Župan šibensko-kninski Goran Pauk je sa suradnicima i u pratnji  načelnika Općine Bilice Josipa Ćalete, danas obišao završetak radova na dijelu obalnog zida u uvali Stubalj.
Vrijednost projekta uređenja uvale Stubalj u Bilicama iznosi 20 milijuna kuna. Radovi su započeli 2015. godine, a dovršetkom ovog projekta osigurat će se 200-tinjak komunalnih i 50 tranzitnih vezova.

„Veliko mi je zadovoljstvo što zajedničkim snagama realiziramo kapitalne projekte kao što je ovaj koji je za Općinu Bilice od ogromne važnosti. Ovo je tek prva faza projekta, a već sad je omogućeno privezište za 20-30 brodova. U konačnici, kad cijeli projekt završi, ovdje će se moći vezati dvjestotinjak brodova. Osim što će građani dobiti privezište za svoje brodove, ovaj projekt će omogućiti razvoj turizma i potpuno promijeniti vizuru Bilica“, kazao je župan Goran Pauk.

U projekt je do sada uloženo 3.000.000,00 kuna, od čega su po milijun kuna osigurali Ministarstvo mora, Šibensko-kninska županija i Lučka uprava ŠKŽ.



„Bilice su na moru, a nemaju rivu; to nam je ustvari bio okidač da krenemo u ovaj projekt. Od samog njegovog početka imamo  pomoć i podršku od strane Županije. Napravljen je i projekt za preostali dio uvale, a mi ćemo se truditi namaknuti sredstva i nastavljamo na njemu raditi“, kazao je Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

U 2017. godini nastavljeni su radovi kojih je vrijednost  800.000,00 kuna. Od toga je 500.000 kuna osigurala Lučka uprava ŠKŽ,  a 300.000 kuna osigurala je Šibensko-kninska županija.

„Ovaj projekt je za nas od izrazite važnosti i želim zahvaliti županu i Lučkoj upravi što su to prepoznali i omogućili uređenje uvale Stubalj. Naša okrenutost turizmu već sad daje rezultate. Ovo je luka otvorena za javni promet i siguran sam da će sve više turista zaustavljati u Bilicama jer im imamo što pokazati“, kazao je načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta.

Do sada je napravljen dio obale u dužini od oko 85 metara. Uređenjem ovog dijela luke otvorene za javni promet osigurat će se adekvatno privezište za 20-ak komunalnih brodica, dok će se po dovršetku cijelog projekta osigurati još 200-tinjak komunalnih i 50 tranzitnih vezova.
 

20. travanj 2024 02:36