StoryEditorOCM
ŽupanijaPIKNIK U VODIČKOJ RAKITNICI

Oko 700 Nijemaca, Slovenaca i Poljaka uživalo u težačkoj spizi - divljem zelju i pulenti

Piše Ante Talijaš, Jutarnji list
Foto: Petar Grgurev, Infovodice
1. svibnja 2017. - 14:28


Tradicionalnim piknikom u polju Rakitnica, na livadi kod crkvice sv. Ivana, a u organizaciji gradske Turističke zajednice, Vodičani i njihovi gosti danas slave Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika.

Za podjelu 2000 porcija slasnog graha i ove godine bile su zadužene saborska zastupnica i vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev te Anita Franin, direktorica Ureda Turističke zajednice. Uz više stotina Vodičana, u prvosvibanjskom druženju uživali su i brojni strani turisti koji se odmaraju u vodičkim hotelima.

- Za ove svibanjske praznika u Vodicama je oko 1200 gostiju. Naš piknik tijekom dana posjetit će oko njih 700, uglavnom njemačkih, slovenskih i poljskih turista, koji su i najbrojniji. Za sve njih organizirali smo i posjet arheološkom nalazištu Arauzona podno Velike Mrdakovice – kazala nam je Anite Franin, u pauzi podjele porcija graha.

Inače, kako smo primijetili Nijemci, Slovenci i Poljaci najviše su guštali u staroj težačkoj vodičkoj spizi – divljem zelju i pulenti, koju su na licu mjesta u 'brunzinima' kuhale članice Udruge 'Vodičke perlice'.
















 

09. svibanj 2024 22:07