StoryEditorOCM
ŽupanijaPrimošten

Održana konstituirajuća sjednica novog Općinskog vijeća. Predsjednik je Jere Gracin, donesene i prve odluke

Piše Vedrana Stočić
12. lipnja 2021. - 16:36

Izborom predsjednika Jere Gracina s Nezavisne liste Stipe Petrina konstituirano je primoštensko Općinsko vijeće. Njegov zamjenik, odnosno potpredsjednik je Stipe Gruja.

Od 13 vijećnika NL Stipe Petrine ima ih čak deset, dva vijećnika ima HDZ i jednog Domovinski pokret, Most i NL Loza. Nakon konstituirajuće održana je i radna sjednica na kojoj su novi vijećnici prihvatili čak tridesetak točaka dnevnog reda među kojima i Godišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2020.godinu.

Ukupni prihodi primici iznosili su 30,4 milijuna kuna, rashodi 33,4 milijuna kuna, a taj manjak pokriven je proračunskom rezervom. Inače, prihodi poslovanja ostvareni su u iznosu 95,89 posto ili 23,4 milijuna kuna. Porezi u ukupnim prihodima poslovanja čine 34,50 posto, u pandemijskoj 2020. godini ostvareni su iznosu od 6,5 milijuna kuna što je u odnosu na 2019. godinu  manje za 3 milijuna kuna. Zato nisu pali prihodi od upravnih i administrativnih pristojbi, oni su povećani za 414.528 kuna, samo od komunalnog doprinosa ubrano je 7,5 milijuna kuna što potvrđuje da se i za vrijeme covid pandemije i te kako gradilo. Gradila je na veliko i Općina Primošten. U građenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u prošloj godini utrošeno je 20,5 milijuna kuna ili 16,6 milijuna više nego u 2019.godini.

Novi saziv Općinskog vijeća donio je odluku o privremenoj zabrani građevinskih radova na cijelom području Općine Primošten u razdoblju od 1. lipnja do 15. rujna. Izuzetak je tek izdvojena turistička zona Marina Lučica gdje se odvijaju radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže.  Tako su zabranjeni svi građevinski radovi koji se izvode teškom mehanizacijom kao što su iskopi i uklanjanje građevina, ali i radovi na izradi konstruktivnih dijelova građevine, te međukatne i krovne instalacije, betoniranje, obrtnički radovi, ukratko svi radove koji se obavljaju strojno i izazivaju buku.

18. travanj 2024 16:51