StoryEditorOCM
Županija"Kaliopi" predstavljaju:

ODP iz Gračaca predstavlja svoj novi projekt:„Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“

Piše PROMO
9. ožujka 2023. - 10:33

Kroz program „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza l“ Održivo društvo (ODP) iz Gračaca provodi projekt pod nazivom

„Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“

u sklopu kojeg ODP počinje poslovati prema načelima društvenog poduzetništva.

Kao odgovor na probleme u zajednici: nezaposlenost, neravnomjeran razvoj, socijalna isključenost, siromaštvo i dr., ODP osnovalo je svoj brand „Kalliopi“.

Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnom, a ujedno i trendy obućom, tada je Kalliopi pravo rješenje. Ovaj novi hrvatski proizvođač pokrenuo je proizvodnju u Lici (Općina Gračac) te radi na zaposlenju što većeg broja stanovnika zajednice iz koje stanovništvo već dugi niz godina masovno iseljava. Kalliopi tim započeo je na ljeto 2020. (sami početak pojave korone u RH) osmišljavati nove modele, izrađivati kvalitetnu obuću i brojati niz zadovoljnih kupaca.

Proizvodi koje nude:

Ljetnu obuću

Poslovne cipele

image

Kaliopi proljetne cipele

Vunene papuče za zimu

image

Kaliopi papuče

Radnu obuću za ustanove

Kućne papuče

Suvenire

Prednosti njihovih proizvoda:

Prirodna koža

Dugotrajnost i izdržljivost obuće

Samostalan odabir boje/uzorka kože

Mogućnost povišenja potplata

Odabir boje potplata/đona

Kvalitetni izdržljivi materijali

Veličine 34-48

Uložak od memorijske pjene

Protuklizni potplat

Ručno rađena obuća

Pristupačne cijene

Održivo društvo d.o.o. osnovala je Udruga Prospero i ista je jedini vlasnik poduzeća. Direktorica Slavica Miličić je ujedno i predsjednica udruge Prospero, a poduzeće je osnovano 2018. god.

Kalliopi naziv smislili su kao naziv samog brenda poduzeća te  logotip izradili s naglaskom na planinu Velebit koja na neki način simbolizira Gračac pa tako logotip podsjeća na planine.

Vezano uz obuću, ručno proizvode, uz pomoć nekoliko strojeva, ljetnu obuću, poslovne cipele, kućne papuče (kožne i vunene), radno-zaštitnu obuću za ustanove kao što su dječji vrtići, bolnice, starački domovi i sl.

Slike obuće na web-u objavljuju da budu što sličnije onome što kupac na kraju i dobije, bez pretjeranog uljepšavanja fotografija i naravno bitno je da svaki  kupac bude zadovoljan onim što je kupio.

Rade na tome da imaju što veću prodaju kako bi zaposlili što veći broj mještana Gračaca, koji u tom mjestu nemaju velike mogućnosti zaposlenja zbog manjka ponude poslova.

Proizvodi se mogu pogledati na web stranici s aktivnim web shop-om: https://kalliopi-od.hr/, Instagramu: https://www.instagram.com/kalliopi_dp/  i Facebook-u: https://www.facebook.com/

Kroz ovaj projekt potiče se „društveno poduzetništvo“ što označava poslovanje poduzeća po principima društvenog poduzetništva, odnosno naglasak je na ulaganju u zajednicu, dakle oni nisu privatno poduzeće, već društveno. Na taj način su počeli poslovati od srpnja 2021. godine te će s takvim poslovanjem  poduzeće krajem svake godine ulagati u zajednicu (područje Gračaca i okolnih naselja) 75% svog ostvarenog profita što može ostvariti na razne načine, kroz npr. ulaganja u edukacije, obrazovanje, kulturu ljudi, pomoć starijima i nemoćnima, uređenje igrališta za djecu, pomoć siromašnima… u globalu, sve ono što je potrebno njihovoj zajednici.

O PROJEKTU:

Naziv projekta: Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice

Vrijednost projekta: 993.000,00 HRK (sufinancirano iz proračuna Europske Unije (ESF) u iznosu od 844.000,00 HRK i iz državnog proračuna u iznosu od 149.000,00 HRK)

Adresa: Hrvatskog proljeća 1, 23440 Gračac

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Održivog društva d.o.o.

image

Projekt je sufinanciran sredstvima EU fondova

 

 

 

20. travanj 2024 07:12