StoryEditorOCM
ŽupanijaPoticaji

Odobrene 122 subvencije: Šibensko- kninska županija sa 400.000 kuna pomogla "male" gospodarstvenike

Piše Šibenski.hr
11. lipnja 2018. - 14:24

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika danas su potpisani ugovori o subvencioniranju gospodarskih subjekata u 2018. godini.

„U cilju poticanja razvoja maloga gospodarstva, Šibensko-kninska županija donijela je Program za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2018. godini, temeljem kojeg se, između ostalog, sufinanciraju troškovi stručnog osposobljavanja zaposlenika, kupnje dugotrajne imovine i marketinške aktivnosti.“, kazao je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

Korisnici Programa su: obrti, društva s ograničenom odgovornošću koja zapošljavaju prosječno godišnje manje od 250 radnika i proizvodno uslužne zadruge (osim zadruga koje pretežito obavljaju ili većina zadrugara pretežito obavlja primarnu poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo), a koja su registrirana i djeluju na području Šibensko-kninske županije, čiji su vlasnici odnosno osnivači fizičke osobe, nemaju duga prema državi i imaju najmanje jednog zaposlenog.




Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima u 2018. godini, Odlukom župana, a po prijedlogu Povjerenstva odobreno je subvencija za 122 podnositelja zahtjeva, a od čega 54 subvencije za sufinanciranje marketinških aktivnosti, 62 subvencije za nabavu dugotrajne imovine te 6 za stručno osposobljavanje; u ukupnom iznosu od 396.500,00 kuna.

„S obzirom na pokazani veliki interes nastojat ćemo, u skladu s Proračunskim mogućnostima sljedeće godine osigurati dodatna sredstva za sufinanciranje kupnje dugotrajne imovine i marketinških aktivnosti poduzetnicima.“, kazao je župan i poduzetnicima poželio puno uspjeha u poslovanju.

24. travanj 2024 11:03