StoryEditorOCM
ŽupanijaSvi na Dinaru s novim turističko planinarskim zemljovidim

Od sada lakše i sigurnije do najvišeg vrha Hrvatske

Piše PSD.
15. prosinca 2016. - 16:43

Krčić i gornji tok Krke, Cetina – Vrela i Stara Straža te još trinaest zaštićenih područja ekološke mreže Natura 2000 neprocjenjivo su bogatstvo koje zajedno s širim područjem planine Dinare predstavljaju značajno područje koji treba zaštititi, ali i valorizirati kako bi se tu mogle održavati različite aktivnosti, a sve u skladu s održivim razvojem. Poručuju to iz županijske JU Priroda koja je u suradnji sa HGSS Split i TZ Šibensko – kninske županije u Kninu predstavila "Turističko planinarski zemljovid Dinare“.
Riječ je o 42. kartografskom izdanju HGSS-a. Izradom tematskih zemljovida i vodiča, HGSS pomaže sprečavanju nesreća, povećava sigurnosti kretanja i boravka u prirodi, a istovremeno promovira prirodne, kulturne, sportske i rekreativne značajke ruralnog područja Hrvatske.
– Turističko planinarski zemljovid Dinare namijenjen je domaćim i stranim planinarima te turistima zainteresiranim za boravak u prirodi, a koristit će i članovima HGSS-a u spasilačkim akcijama. Donosi detaljan pregled cesta, planinarskih putova, pješačkih i biciklističkih staza. Staze su opisane i tekstualno s podacima o težini uspona, visinskim razlikama i vremenu potrebnom za svladavanje. Također, donosi i niz korisnih savjeta, a zemljovid je ilustriran i atraktivnim fotografijama – rečeno je na kninskoj promociji na kojoj je bio i proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić.
 

26. travanj 2024 09:04