StoryEditorOCM
ŽupanijaHDZ o uhićenjima u Murteru

‘Od oporbe danas potpuni muk. Zato jer su obojica bliski suradnici šibensko-kninskog župana Marka Jelića‘

Piše Hina
15. veljače 2023. - 18:14

HDZ je u srijedu reagirao na uhićenje načelnika općine Murtera Tonija Turčinova i poduzetnika Tomislava Pešića i zamjerio oporbi da šuti o tom slučaju te je ocijenio kako bi oporba "žestoko optužila HDZ" da se radi o njegovim članovima.

Od oporbe danas potpuni muk. Kao da se to nije dogodilo i to jer su obojica uhićenih bliski suradnici aktualnoga šibensko-kninskog župana Marka Jelića i na zadnjim lokalnim izborima su bili na njegovoj nezavisnoj listi, objavio je HDZ na Facebooku.

Podsjetio je i na ono što je Jelić govorio u predizbornoj kampanji.

image


Župan šibensko kninski Marko Jelić

Nikša Stipaničev/Cropix

"‘Kriminal i klijentelizam pojeli su sukus naše države, ali i regionalnih i lokalnih samouprava. To je razlog zbog kojeg su se ljudi odselili‘ - grmio je Marko Jelić u predizbornoj kampanji. Zato se i okružio kadrovima kao što Turčinov i Pešić", kaže se, među ostalim, u objavi na Facebook stranici HDZ-a.

Da su kojim slučajem članovi HDZ-a, oporba bi o tome imala desetke izvanrednih konferencija za medije i stotine replika tijekom saborske rasprave. Tvrdili bi da je HDZ ‘oteo državu‘, da je za ove gospodarske malverzacije ‘moralo znati vodstvo stranke‘, da je HDZ ‘premrežio zemlju kriminalom‘ itd., naveli su.

24. travanj 2024 05:26