StoryEditorOCM
ŽupanijaPotvrdio nacionalni stožer

Od četvrtka strože mjere u Šibensko-kninskoj županiji: Lokali do 22 sata, na jednom mjestu najviše 30 osoba

Piše šibenski.hr
10. studenog 2020. - 21:50

Nacionalni stožer civilne zaštite u utorak je prihvatio prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije o provođenju strožih epidemioloških mjera. One stupaju na snagu u četvrtak, 12. studenog i vrijedit će barem do 30. studenog.

Među ostalim, tim mjerama se zabranjuje održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu. Tu ne spadaju sportska natjecanja.

Nadalje, u kinima, galerijama, muzejima i drugim izložbenim prostorima, na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima može biti prisutno najviše 50 osoba uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a.

Jedna od najvažnijih odluka je i ograničavanje radnog vremena svih vrsta ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Također, zabranjuju se posjeti korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja, a isto tako se zabranjuju izlasci korisnika ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja izvan prostora objekata i dvorišta, osim ako imaju opravdan medicinski razlog.

Sportskim udrugama i drugim organiziranim skupinama koje ne sudjeluju u službenim natjecanjima ide preporuka da ne održavaju treninge, pripremne vježbe i rekreativne aktivnosti u zatvorenim prostorima.

Za kraj, poslodavcima je upućena preporuka da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika i uz održavanje fizičkog razmaka od najmanje 2 metra, kad god je to moguće.

24. travanj 2024 20:20