StoryEditorOCM
ŽupanijaPriopćenje vodičkog SDP-a

Od 500 do 800 eura izgubio je svaki naš sumještanin po apartmanu u posljednje dvije godine, a vi se hvalite dobrim rezultatima turističke sezone!?

Piše šibenski.hr
10. rujna 2019. - 12:27

Gradski odbor SDP-a Vodice oglasio se priopćenjem za javnost u kojem komentira turističku sezonu na vodičkom području. Priopćenje koje potpisuje Marko Udovičić, predsjednik vodičkog SDP-a, prenosimo u cjelosti:

Nažalost svjedoci smo da Turistička zajednica grada Vodica, kroz selektivno prikazivanje statističkih pokazatelja, želi prikriti svoj nerad i neznanje.

U zadnjem sramotnom pokušaju tumačenja statistike sa eVisitora hvale se ipak uspješnom sezonom, te žele prikazati porast turizma u Vodicama za 3%. A koja je istina? Odgovor na to pitanje zna svaki naš sugrađanin koji se bavi turizmom, a može se vidjeti i iz statistike koja je dostupna u sustavu eVisitor. Dakle, ukupan pad kod privatnih iznajmljivača u prvih 8 mjeseci je 4%, a kad se uzme i dodatni pad prosječne popunjenosti ležaja kod privatnih iznajmljivača u zadnje dvije godine dolazimo do katastrofalnih podataka o eroziji Vodiškog turizma. Umjesto isprike od strane grada i Turističke zajednice kao i ostavke od direktorice Turističke zajednice grada Vodica, jer su samo u posljednje dvije godine svojim neradom i neznanjem smanjili prihod za oko 800 eura po apartmanu oni se hvale porastom poslovnih subjekata sa područja grada. Što je najgore i pri tom se kite „tuđim perjem“ i prešućuju da svi ti poslovni subjekti imaju menadžment, te je taj porast plod njihovih poslovnih aktivnosti.

A što je sa građanima grada Vodica!?Oni su ostali u rukama menadžmenta TZ Vodica i rezultat je katastrofalan. Umjesto da priznaju da ne znaju i da ne mogu, te da zatraže pomoć, oni pokušavaju od nas građana napraviti budale, te nas uvjeriti kako nam je bolje iako je istina potpuno drugačija!

Iz sveg navedenog tražimo hitnu ispriku vodstva TZ grada Vodica kao i ostavku odnosno smjenu direktorice turističke zajednice. Također tražimo hitnu izradu Akcijskog plana za spas privatnih iznajmljivača koji su svojim entuzijazmom u najvećem djelu i izgradili turizam u našim Vodicama te su zaslužili kvalitetan menadžment od strane TZ-a kao i minimum korektnosti u izvještavanju obavljenog.

 

 

18. travanj 2024 15:54