StoryEditorOCM
Županijaostaju vjerni tradiciji

Obrtnici daruju svoje sugrađane u Šibeniku, Rogoznici i Skradinu; U Krešimirovom gradu mega fritaja s 5000 jaja sa šparogama

Piše Šibenski.hr
6. travnja 2023. - 09:57

Udruženje obrtnika Šibenik ostaje vjerno svojoj tradiciji te i za ovaj Uskrs daruje svoje sugrađane ne samo u Šibeniku već u Skradinu i Rogoznici organiziranjem uskršnjeg doručka.

- Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pri Udruženju obrtnika Šibenik započeo je s ovom manifestacijom još 2004. godine s namjerom očuvanja naših običaja blagovanja za Uskrs ali i s ciljem da na taj način pokažemo turistima taj dio naše baštine. Organiziranjem uskršnjeg doručka mi smo zapravo obilježavali početak turističke sezone a takvo značenje ova manifestacija ima i danas, dodatno obogaćena popratnim sadržajima uz potporu TZ Grada Šibenika i šibenske gradske uprave-ističe predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik HOK-a Joso Smolić.

Uskršnji doručak u Šibeniku održat će se, već tradicionalno, na Uskrsni ponedjeljak, 10.04., na Trgu Pavla Šubića I a iz Udruženja obrtnika Šibenik poručuju sugrađanima da je podijele nezaobilazne velike fritaje od 5 000 jaja sa šparogama predviđena za 11 sati.

Udruženje obrtnika Šibenik ove godine priprema sa svojim obrtnicima-ugostiteljima brojne delicije u Skradinu i Rogoznici. Uskršnji domjenka u Skradinu, na kojem će se moći kušati nadaleko poznat skradinski rižot, održat će se na Uskrsni ponedjeljak, 10.04., u 13 sati na Trgu kneza Domagoja. U nedjelju, na Uskrs, od 11 sati, Rogozničani i njihovi gosti mogu na središnjem dijelu rive u Rogoznici uživati u delicijama rogozničkih ugostitelja.

Ovim vrijednim aktivnostima Udruženja obrtnika Šibenik pridružila se i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije koja je donirala uskršnje pogače potrebitima pri Caritasu župe sv. Ante u Kninu.

24. travanj 2024 16:01