StoryEditor
ŽupanijaCovid-19 u Šibensko-kninskoj

Oboljele dvije ženske osobe iz Kistanja: U šibenskoj bolnici liječe se četiri pacijenta

Piše šibenski.hr
22. srpnja 2020. - 11:37
ilustracijaNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19, doznaje se u Stožeru civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Riječ je o starijoj ženskoj osobi s boravištem u Kistanjama, bliskom kućnom kontaktu ranije oboljele osobe, te mlađoj ženskoj osobi s područja Općine Kistanje, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

Također, od zarazne bolesti COVID-19 oboljela je i mlađa muška osoba koja ima prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji, a trenutno boravi na području Grada Zagreba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite ne navodeći da se radi o ministru Ivanu Malenici.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 111 osoba, od kojih je 100 osoba kontakt ranije oboljelih, a 11 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U posljednja 24 sata uzorkovano je sedam uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

Od reaktivacije epidemije u lipnju, od ukupno 41 oboljelog od COVID-19 infekcije, trenutno je 19 aktivnih slučajeva oboljenja, od čega se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apeliraju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Izdvojeno

28. rujan 2020 04:24