StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanijski stožer

Oboljela osoba s područja Općine Ružić, epidemiološka obrada u tijeku; Koronavirus je preboljelo 16 ljudi

Piše šibenski.hr
16. travnja 2020. - 10:48

Od jutros pristiglih nalaza, jedna je osoba pozitivna na koronavirus, tako da je ukupan broj oboljelih na području naše županije 80. Riječ je o osobi s područja Općine Ružić, a epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestili su u četvrtak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Jedan je pacijent otpušten na kućnu njegu, a dva su i dalje na respiratoru u KBC-u Split. Od počeka epidemije do danas, imamo 16 ozdravljenih osoba- rekao je Goran Pauk, načelnik Stožera civilne zatite Šibensko- kninske županije.

Prema njihovim podacima, pod mjerama zdravstvenog nadzora je 494 osoba, od čega je 340 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 410 osoba.

- U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru- doznaje se u šibensko- kninskoj policiji.

- Broj oboljelih se nasreću smanjuje, zahvaljujući savjesnosti svih naših građana. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte, jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati- zaključio je župan Pauk.

01. svibanj 2024 03:00