StoryEditor
ŽupanijaJoš dva slučaja

Obolio mlađi muškarac iz Bilica, zaražena i žena koja boravi u Kninu: U šibenskoj bolnici liječe se tri pacijenta

Piše šibenski.hr
23. srpnja 2020. - 11:16
ilustracijaNikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19.

Radi se o mlađoj muškoj osobi iz Bilica, kontaktu ranije oboljelog, te o ženskoj osobi srednje životne dobi s dvojnim državljanstvom, Republike Hrvatske i Republike Srbije, koja boravi u Kninu, izvijestili su u četvrtak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 133 osobe, od čega je 112 osoba, koji su kontakti oboljelih od COVID-19, dok je 21 osoba ušla u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

U protekla 24 sata uzorkovano je 70 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

- Na današnji dan u Šibensko-kninskoj županiji, od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno su 43 osobe oboljele od COVID-19 infekcije, a trenutno je 21 aktivni slučaj oboljenja. Tri osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite

19. lipanj 2021 09:37