StoryEditorOCM
ŽupanijaPunom parom

Obnovljeni hotel "Borovnik" bit će otvoren cijelu godinu i s novim luksuznim sadržajima do ljeta spreman za goste Garden festivala (foto)

Piše Tekst i foto: Branimir Periša
2. ožujka 2017. - 17:03

Punom parom odvijaju se radovi na preuređenju tišnjanskoga hotela "Borovnik", investicije vrijedne 26 milijuna kuna, pri čemu europski fondovi sudjeluju s 45 posto iznosa, a ostatak financira vlasnik hotela Dane Slamić.
Kada bude dovršen, 29. travnja, novi "Borovnik" ponijet će stupanj više u kategorizaciji, te će novu sezonu dočekati s četiri zvjezdice, jednakim brojem soba kao i dosad – 62, no proširenih, luksuznije opremljenih i povezanih s novim hotelskim sadržajima koji će omogućiti cjelogodišnje poslovanje.
To i jest najavažnija novina, budući da preuređenje hotela izgrađenog daleke 1923., i u nekoliko navrata renoviranog, obuhvaća značajno veći prostor u novom krilu s pogledom na središnji tišnjanski trg, namijenjenom novim sadržajima, poput vinoteke, spa centra, teretane i drugih sadržaja za opuštanje naročito izvan sezone, a u perspektivi i sa zimskim bazenom, upoznao je šibenske novinare danas Dane Slamić. Slamić je "Borovnik" kupio u godinama Domovinskog rata, a preuređeni hotel koji je lani ostvario 15 tisuća noćenja imat će ovog ljeta u koncesiji i vlastitu plažu, naglasio je.
Užurbano gradilište ovog turističkog objekta čije je preuređenje značajno ne samo za Tisno, već i cijeli Murter također je posjetio Ivan Klarin, načelnik općine, vidno zadovoljan kada je od Slamića čuo da radovi teku prema predviđenom planu i ničim nije doveden u pitanje strogi rok završetka, na čemu naročito inzistira EU.
-Bez europskih sredstava ne bismo mogli samostalno investirati. Isplatilo se potruditi i dobiti 45 posto sredstava, uz veliku potporu općine koja je spremno izmijenila prostorni plan. Od svih nas zahtijeva se puno truda i savjesnog vođenja ovog poduzimanja, kazao je Slamić.
-Preuređuje se jedan od za nas jako važnih turističkih objekata i naročito me veseli podizanje kvalitete i uvođenje hotelskih sadržaja kakvih dosad nije bilo u Tisnome. Do prije nekoliko godina oslanjali smo se na turistički smještaj izgrađen 80-tih godina prošlog stoljeća, no ova investicija, a i dosta drugih u najavi, ulijevaju mi optimizam da radimo kako treba za kvalitetan odmor naših gostiju. Ne samo u smještajnim objektima, već standarde podižemo i u lokalnoj sredini općenito, naglasio je Ivan Klarin, dodajući da će novi "Borovnik" biti kao stvoren za goste dubljeg džepa, poput posjetitelja Garden festivala s kojim je općina potpisala novi petogodišnji ugovor.  

 

26. travanj 2024 18:43