StoryEditorOCM
ŽupanijaNovi prostor za razvoj poduzetništva

Obnova bivše "Kninjanke" novcem iz europskih fondova

Piše VJERA ZORIĆ
23. studenog 2020. - 09:22
Knin, 21.09. 2005. - sibenska poduzetnicka zona Preparandija u Kninu - tekstilna tvornica Kninjanka snimila: Zivana Juras

Grad Knin je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra“. Ukupna vrijednost projekta je 33 milijuna kuna od čega Europska unije financira 28 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za unaprjeđenje postojećih i razvoj novih poslova te povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

-Ovo je jedan od najvećih projekata Intervencijskog plana  po njegovoj vrijednosti i jedan od najvažnijih projekata za grad Knin i poticanje razvoja gospodarstva. Trenutno se prikuplja dokumentacija za javne radove dok će za izvođače biti objavljen početkom sljedeće godine, govori Voditeljica projektnog tima za provedbu Intervencijskog plana Zdenka Gugo. Govori, kako će ugovor biti potpisan u ožujku iduće godine a projekt će trajati do travnja 2022. godine, do tada Poduzetnčki centar mora biti uređen, opremljen i pružat usluge savjetodavne djelatnosti i edukaciju poduzetništva. Trenutno je grad Knin iznimno ograničen u prostoru koji može ponuditi poduzetnicima i potencijalnim ulagačima za proširenje postojećih kapaciteta ili razvoj novih projekata. Obnovom napuštenog i devastiranog objekta bivše tvornice i uspostavom Poduzetničkog centra ostvarit će se osnovni preduvjeti za pružanje mogućnosti poduzetnicima i potencijalnim ulagačima da dođu i posluju na području grada Knina. Uz osiguran prostor za poslovanje u Poduzetničkom centru, poduzetnicima će biti osigurana podrška kroz savjetovanje i edukaciju kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine, podigli kvalitetu svojeg poslovanja i razinu svoje konkurentnosti, kaže Gugo. Veliki uspjeh je da smo u poslovnoj zoni Preparadnija uspjeli kroz Intervencijski plan obnoviti dvije zgrade bivšu tvornicu „Knjinjanku“  i Stojnu kuću u kojoj se osposobljava informacijsko-inovacijski inkubator. U inkubatoru će biti smješteni kako početni poduzetnici, tako i postojeći te potencijalni ulagači s naglaskom na informacijske tehnologije, a u Poduzetničkom Centru poduzetnici koji već posluju, na kraju će Gugo.

Riječ je o jednom od najvažnijih projekata za razvoj gospodarstva grada Knina kroz koji će se obnoviti bivša tvornica „Kninjanka“ u Poslovnoj zoni Preparandija i prenamijeniti u Poduzetnički centar.

18. travanj 2024 12:40