StoryEditor
Županijaod 30. svibnja do 5. lipnja

Objavljen novi Plan cijepljenja u Šibeniku, Kninu i Drnišu, građani se i dalje pozivaju da uzmu cjepivo protiv korone

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2022. - 15:52

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije objavio je novi Plan cijepljenja koji će vrijediti od 30. svibnja do 5. lipnja.

Tijekom tjedna organizirat će se sljedeći punktovi u Šibeniku, Kninu i Drnišu:

1. Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije cijepi u:

- utorak, 31. svibnja u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati za osobe koje se odazovu na javni poziv;

- četvrtak, 2. lipnja u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo, M. Gupca 74 od 12,00 do 13,00 sati za osobe koje se odazovu na javni poziv.

2. U Kninu u prostorijama DZ Knin provodi se cijepljenje svakog radnog dana u svim ordinacijama obiteljske medicine za vrijeme radnog vremena ordinacije i uz prethodnu najavu.

3. U Drnišu u prostorijama DZ Drniš provodi se cijepljenje svakog radnog dana u svim ordinacijama obiteljske medicine za vrijeme radnog vremena ordinacije i uz prethodnu najavu.

Na punktovima za cijepljenje se provodi i savjetovanje u svezi cijepljenja.       Cijeli mjesec će cijepiti liječnici obiteljske medicine u svojim ordinacijama. Cijepi se sa svih pet vrsta cjepiva i za istaknuti  je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Cijepljenje u kući nepokretnih, teško pokretnih i imunokompromitiranih osoba se  odrađuje preko mobilnih timova zdravstvenih ustanova u Šibensko-kninskoj županiji. Svaka osoba koja ima potrebu za cijepljenjem u kući može se javiti na javno objavljene brojeve cjepitelja s područja Šibensko-kninske županije, a to su Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Dom zdravlja Šibenik, Dom zdravlja Knin i Dom zdravlja Drniš.

U Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije broj telefona je: 091/4341265, a e-mail adresa: epidemiologija.cijepna@zzjz-sibenik.hr.

Pozivaju se žitelji Šibensko-kninske županije da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme "cijepise.zdravlje.hr“ i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije.

07. srpanj 2022 01:35