StoryEditorOCM
Županijadobra prigoda

NP ‘Krka‘ pridružuje se promotivnoj akciji ‘Mjesec hrvatskog turizma‘: U zadnjem tjednu listopada vrijede niže cijene ulaznica

Piše Šibenski.hr
24. listopada 2022. - 11:57

S akcijskom cijenom ulaznice za sve kopnene lokalitete od 65 kuna za odrasle i 52 kune za djecu od 7 do 18 godina u razdoblju od 24. do 31. listopada, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se promotivnoj akciji „Mjesec hrvatskog turizma“ koju provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Djeca do sedam godina oduvijek imaju besplatan ulaz u NP „Krka“.

Cilj akcije je poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja kao i poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u postsezoni.

Svako godišnje doba na Krki zbog nečega je posebno. Međutim, Krka obojana jesenskim bojama pravi je doživljaj: ugodne temperature, živost biljnog i životinjskog svijeta, obilje vode,  izraženi geomorfološki oblici stijena i sedre, a uživanje u svladavanju poučno-pješačkih staza i biciklističkih ruta posjet će učiniti nezaboravnim. Nacionalni park „Krka“ obuhvaća najveći i najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Temeljni fenomen NP „Krka“ je sedra koja je, duž cijelog toka rijeke, oblikovala sedam očaravajućih sedrenih slapova. Skradinski buk, najduža sedrena barijera u Europi, najpoznatiji je i najposjećeniji slap na rijeci Krki.

20. travanj 2024 01:14