StoryEditorOCM
ŽupanijaTočno u podne

Novogodišnje kupanje na Banju: Organizatori očekuju da će biti srušen rekord od 22 kupača i jednog psa

Piše Šibenski.hr
22. prosinca 2017. - 14:27

Šibenski Jedriličarski klub Val i ove godine, uz podršku Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice, organizirano tradicionalno, šesto po redu Novogodišnje kupanje. Mjesto susreta je plaža Banj, datum je 1. siječanj 2018., a samo kupanje očekuje se točno u podne.

Organizatori očekuju da se ove godine konačno sruši rekord od 22 kupača i jednog psa, koji svake godine ne može odoljeti, a da ne skoči u more.

-Ove smo godine kupačima pripremili i rekvizite iznenađenja, koji su obilježili prošlogodišnju svjetsku turističku sezonu- kažu u JK "Val".

Kupači će u more ulaziti uz zvukove glazbe iz "Labuđeg jezera" P.I. Čajkovskog, koju će uživo izvoditi Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso.

Novogodišnje kupanje u Šibeniku ove je godine posvećeno turističkom uspjehu grada Šibenika, s nadom da će iduća sezona biti još i bolja.

- Ovom akcijom JK Val želi pridonijeti razvoju društvenog života i promociji grada. Želimo Šibenik predstaviti svijetu onakvim kakav on i jest: grad na moru, grad srednjovjekovne baštine, grad kulture, grad sporta i grad turizma - izjavio je Zoran Lučić Luca, autor projekta Novogodišnjeg kupanja.

JK Val i Zoran Lučić pozivaju građane da u što većem broju, kako to i uostalom već godinama i čine, dođu 1. siječnja 2018. na Banj i na taj način daju potporu ovom tradicionalnom događaju.

27. svibanj 2023 13:28