StoryEditorOCM
ŽupanijaPROMINA

Novi sadržaji u centru Oklaja: Općina raspisala natječaj vrijedan 650 tisuća kuna za uređenje mjesta

Piše Vjera Zorić
30. srpnja 2021. - 16:52

Općina Promina raspisala je natječaj za prikupljanje ponuda "Rekonstrukcije zelene površine sa sanitarijama i pješačko kolne staze - prilaz u Oklaju". Vrijednost projekta je oko 650 tisuća kuna s PDV-om, a 185 tisuća kuna je sufinancirano iz europskih sredstava. Ovim projektom će se rekonstruirati postojeća zelena površina, sanitarije i pješačko-kolna staza, a sadržajno cijeli prostor uljepšati društvenim igrama, sjenicom, prostorom za sjedenje u prirodi, te oplemeniti travnjacima i stablima.

- Ovim projektom namjeravamo realizirati nove sadržaje u samom centru Oklaja. Imamo cjeloviti projekt uređenja cijelog područja oko naselja Oklaj, koji uključuje zelenu površinu i infrastrukturu koja je obuhvaćena ovim natječajem, kaže nam pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Promina Ante Čupić. Trenutno smo u procesu javnog natječaja oko prikupljanja ponuda, a krajem ove godine ili početkom iduće planiramo sve završiti. Nadalje, izrađenu dokumentaciju smo prikupili za uređenje središnjeg trga, tržnice, dječjeg i sportskog igrališta, a sredstva smo dobili preko LAG „Krka“ iz Drniša, na kraju će Čupić.

Upravo je otvoren natječaj mjere ruralnog razvoja, kojim se planira rekonstruirati Dom kulture u Oklaju, i uređenje trga koji je u sklopu trenutnog natječaja.

26. travanj 2024 15:29