StoryEditorOCM
ŽupanijaSTUBALJSKI OKTOBERFEST

Novi festival: Dođite u Bilice i kušajte originalne njemačke kobasice i 30 vrsta piva

18. srpnja 2017. - 16:35

Šibensko-kninska županija dobiva novi festival! Riječ je o Bilice Craft Beer Festivalu čiji je organizator i domaćin Općina Bilice, a održat će se 18. i 19. kolovoza u uvali Stubalj.

Prvi takav festival u srcu Dalmacije okupit će deset malih pivovara, računajući i ekipu lokalnih "homebrewera", kućnih proizvođača piva, a budući da su među pivarima i dva češka te jedan predstavnik Bosne i Hercegovine, manifestacija "po automatizmu" ima međunarodni štih. Najavili su događaj Ivica Gatara, koordinator za kulturna događanja u biličkoj Turističkoj zajednici, te Ivan Ćaleta i Marijo Bajlović, predstavnici Organizacijskog odbora Bilice Craft Beer Festivala, ujedno i inicijatori okupljanja pivara koji će posjetiteljima ponuditi čak 30 vrsta piva.



- Cilj Festivala je uvrstiti Bilice u festivalsku kartu Hrvatske, predstaviti samu općinu, a ujedno i pridonijeti turističkoj ponudi, ne samo Bilica, već i Šibensko-kninske županije. Diljem Hrvatske, od Iloka do Dubrovnika, osnivaju se cratf pivovare, a mnogi nisu upoznati ne samo s tim podatkom, već i elementarnom razlikom u kvaliteti takvog piva koje se pripravlja s dušom u odnosu na standardu pivsku ponudu u supermarketima - poručili su organizatori.

Zanimljivo je da će se posjetitelji Festivala na licu mjesta moći upoznati i sa postupkom kućne izrade piva, uživati u originalnim njemačkim kobasicama kakve se nude na čuvenom Oktoberfestu, a kako događanja vezana uz promocije piva rijetko prolaze bez prikladne glazbene kulise, tako će dva dana Craft Beer Festivala u Bilicama biti rezervirana za nastupe rokera. Prvog dana publiku će zabavljati svima znani Belfast Food, dok će se drugog dana kobasice i piva sljubljivati uz note riječkih rokera iz banda PeleteRI te legendu rock scene Željka Bebeka.


Biličko srce
 22. srpnja bilički kulturnjaci najavljuju party elektroničke glazbe "Master key vol 2" na plaži Kalauzovac. Po programu "ljeta" Marko Škugor koncert će održati 27. srpnja, "Ribarska noć" rezervirana je za 4. kolovoza. Tradicionalna "Bilička fešta" kulminirat će 14. kolovoza koncertom Miroslava Škore, a u međuvremenu, i to od 10. do 12. kolovoza, neće izostati ni manifestacija "Biličko srce".


Druženje do sitnih noćnih sati
Na Bilice Craft Beer Festivalu predstavit će se Zmajska pivovara, Varionica, Razum (Samobor), Šibenska pivovara, Međimurski Lepi Dečki (Čakovec), Livanjsko pivo (Livno, BiH), Prvo Viško Pivo (Vis), Nachmelena Opice (Krnov, Češka) te Chomout (Chomoutov, Češka). Program oba dana službeno će početi u 18 sati, potrajat će do kasnih noćnih sati.

25. travanj 2024 16:59