StoryEditorOCM
ŽupanijaPoziv iz grada

Nominirajte zaslužne za priznanja Grada Vodica u prošloj godini: evo do kada traju prijave i tko sve može predlagati imena

Piše K. R.
12. veljače 2022. - 17:00

Grad Vodice poziva trgovačka društva, ustanove, organizacije i udruge, političke stranke i građane da najkasnije do 22. veljače, predlože one koji su po njihovom mišljenju zaslužili priznanja i nagrade Grada Vodica za 2021. godinu.

Prijedloge s obrazloženjima treba dostaviti na adresu: Gradsko vijeće Grada Vodica, Odbor za priznanja, Ive Čaće 8, 22211 Vodice. Odlukom o priznanjima Grada Vodica dodjeljuju se Nagrada za životno djelo Grada Vodica, Nagrada Grada Vodica, Plaketa Grada Vodica, Grb Grada Vodica i Priznanje počasnog građanina Grada Vodica.

Nagrada za životno djelo Grada Vodica dodjeljuje se fizičkim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti, posebno značajnih za grad Vodice, kada se ocijeni da je osoba sve svoje objektivne mogućnosti utkala u djelo i u tome postigla svoj neponovljiv rezultat u određenoj oblasti.

Vrste nagrada

Nagrada Grada Vodica dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti od posebnog značaja za Grad Vodice. Plaketa Grada Vodica dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama, za uspjehe postignute u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, obrazovanja, znanosti, kulture, tjelesne kulture, zdravstva, socijalne skrbi i drugih djelatnosti, značajne za Grad Vodice.

Grb Grada Vodica dodjeljuje se građanima Grada Vodica, ostalim građanima Republike Hrvatske, te građanima drugih zemalja, za zasluge za opći razvoj demokracije i napredak čovječanstva. Počasnim građaninom Grada Vodica može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili druge države, koji je svojim radom, znanstvenim ili političkim djelovanjem značajno pridonio napretku i ugledu Grada Vodica, ostvarenju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj ili svijetu, mira u svijetu i napretku čovječanstva.

Počasnim građaninom Grada Vodica ne može se proglasiti osoba koja ima prebivalište na području Grada Vodica.
Priznanje Grada Vodica dodjeljuje se u povodu blagdana Našašća sv. Križa - sv. Jelena, 3. svibnja, Dana Grada Vodica. Na svečanoj sjednici koja se održava u čast Dana Grada Vodica, nagrade i priznanja uručuju predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik Grada Vodica.

03. svibanj 2024 10:29