StoryEditor
ŽupanijaZavršio vrijedan projekt

Ni pojava Covida-19 nije spriječila drniške žene da pomažu starijima i nemoćnima u njihovim domovima

Piše šibenski.hr
16. srpnja 2021. - 08:36
U Drnišu završen hvale vrijedan projektGrad Drniš

Projekt “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu', nakon 30 mjeseci završava u subotu.

Partneri na projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.898.907 kuna.

Tijekom 24 mjeseca provedbe projektnih aktivnosti, pružanja usluge pomoći i podrške,16 žena odgovorno je brinulo o 80 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba, u njihovim domovima čime su utjecale na poboljšanje kvalitete života. Aktivnosti su se odnosile na dostavu namirnica, pomoć u pripremi obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, brigu o higijeni, pružanje podrške kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo.

Podijeljeno je 1920 paketa higijenskih potrepština.

Ni pojava bolesti COVID 19, uzrokovana virusom SARS-CoV-2 nije onemogućila provedbu aktivnosti, dapače nastavljene su uz pojačane mjere opreza i uz pridržavanje epidemioloških preporuka na obostrano zadovoljstvo svih sudionika projekta.

Paralelno uz rad žene su pohađale edukaciju za programe obrazovanja/osposobljavanja za njegovateljice (7), kuharice (7) i slastičarke (2). Stečena uvjerenja o osposobljenosti verificirana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te su upisana u e- radnu knjižicu.

- Projekt “Za bolju budućnost” – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu u potpunosti je opravdao svoj cilj. Doprinio je smanjenju nezaposlenosti i socijalne isključenosti žena na ruralnom području, te što duljem boravku starijih i nemoćnih osoba u svojim domovima.

Kako je poziv Zaželi - II. faza trajno zatvoren 31. svibnja, a Grad Drniš se nije mogao prijaviti ranije zbog toga što su aktivnosti još bile u tijeku, iskreno se nadamo i očekujemo otvaranje sličnog poziva u okviru novog programskog razdoblja- istaknuli su u Gradu Drnišu.

item - id = 1113075
related id = 0 -> 1136492
related id = 1 -> 1136489
25. listopad 2021 09:51