StoryEditor
ŽupanijaSretan kraj potrage

Neozlijeđen pronađen muškarac koji je nestao na području Knina: U akciji su bili pripadnici HGSS-a, dignut je i dron, a pomogao je i potražni pas

Piše šibenski.hr
16. studenog 2021. - 09:08

Šibenski HGSS, uz pomoć kolega iz Knina i Drniša, uspješno je odradio potragu za starijim muškarcem koji je nestao na području Knina.

Vijest o nestanku starije muške osobe HGSS Stanica Šibenika zaprimila je od centra 112 oko 16 sati te je stanica stavljena u pripravnost zbog moguće potrage, piše HGSS na svom Facebooku.

- Tokom daljnje komunikacije sa policijom dolazi se do novih saznanja o osobi te se signal mobitela nestalog locira na rubnom dijelu grada Knina na nepristupačnom području. U 18 sati započinje potraga i to sa ekipom ispostave Knin, a zatim stiže ekipa iz Drniša i Šibenika. Sve ukupno na teren izlazi 20 spašavatelja sa četiri vozila, jedan potražni tim (spašavatelj i pas) i spašavatelj sa bespilotnom letjelicom. Glavnina potrage je usmjerena u blizinu mjesta lokacije mobitela, a potražni tim se organizira za mantrailing potragu.

Oko 20:30 sati javlja nam se naš član koji u potragu dolazi iz Drniša i obavještava nas da je uz cestu Drniš-Knin na predjelu Kosovo primijetio mušku osobu kako hoda u pravcu Drniša te se zaustavio i u komunikaciji s njim saznao da je to čovjek kojeg  tražimo, da nije ozlijeđen i da mu ne treba nikakva medicinska pomoć. Sjeda ga u automobil te dovozi u Knin i predaje policiji radi utvrđivanja identiteta i ostalih radnji koje se moraju učiniti u ovakvim slučajevima. Spašavatelji su potom u prostoru HGSS  stanice Šibenik u Kninu spremili opremu i izvršili analizu akcije te je time ova potraga završena', izvijestili su iz šibenskog GSS-a.

25. siječanj 2022 03:25