StoryEditorOCM
ŽupanijaNeš, ne!

Nema više 'rezervacije plaže'! Načelnik Tribunja povukao odlučan potez protiv bahatih uzurpatora najboljih mjesta na kupalištima, tvrdi da se već vide rezultati

Piše T.S.M.
25. srpnja 2019. - 16:04

'Rezervacija' plaže. Ima li vam mrže navike dijela kupača koji 'zauzmu' javnu plažu k'o da im je ćaćina? Bahata praksa posljednjih je godina postala uobičajena stvar, a znakovi zabrane i upozorenja da će se stvari ostevljene da 'čuvaju mjesto' uklanjati rijetko djeluju na bezobraznike koji smatraju da je u redu zauzimati najbolju poziciju na kupalištu čak i kad uopće nisu na plaži nego negdje piju kavu, jedu ručak ili spavaju.

Sve ostale koji misle da je takvo ponašanje nekulturno, sebično i neuviđavno prema ostalima stoga raduju primjeri poput ovog iz Tribunja, gdje je su ostavljeni ručnici, prostirke, deke i ostala sredstva uzurpacije javne površine s te površine odstranjeni. Nisu bačeni u smeće, nego uredno pohranjeni dok ih vlasnici ne dođu pokupiti. 

'Svi koji se ipak do kraja dana zažele svojih napuštenih stvari iz hladovine plaže Bristak, mogu ih pronaći u dvorištu općinske zgrade na adresi Zamalin 22. Ne ostavljate svoje stvari po plažama na način da si rezervirate mjesto jer sljedeći put kad ih tako ostavite, idu direkt na odlagalište. Dodatno, nakon što smo maknuli napuštene ručnike i ležaljke nekoliko ljudi s djecom koji su došli rano na plažu, a nisu imali mjesta u hladovini, tamo su se i premjestili' poručio je Marko Grubelić, načelnik općine Tribunj i zahvalio se na razumijevanju.

U idućoj objavi otkrio je kako je akcija kupljenja ostavljenih stvari imala učinka te da je jutros bilo zamjetno manje 'čuvara mjesta'. I još jedna stvar: 'šugamani' po koje nitko ne dođe neće se baciti, Grubelić je objavio da će se donirati nekom azilu za životinje. Svaka čast!

25. travanj 2024 10:39