StoryEditorOCM
ŽupanijaDobar početak tjedna

Nema novooboljelih u Šibensko- kninskoj županiji: Jedna osoba u šibenskoj bolnici završila na respiratoru, još troje ih je u KBC-u Split

Piše šibenski.hr
6. travnja 2020. - 10:43

Poslije relativno loših vijesti koje je donijela nedjelja kada je objavljeno da je šest novooboljelih od koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji, puno bolje informacije stižu u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

- Na dan 6. travnja 2020. u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba na COVID-19, što znači da je u županiji i dalje 38 zaraženih od koronavirusa- izvijestili su iz Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.

Prema informacijama iz istog izvora, na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu- poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije.

27. travanj 2024 00:46