StoryEditorOCM
ŽupanijaDivlji deponiji

Ne pomaže ni video nadzor - vodički komunalci pozivaju građane da prijave zagađivače okoliša

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2017. - 18:09

Ilegalnih ili divljih odlagališta, nažalost, ima svuda oko nas, pa tako i na području grada Vodica. Osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi i prijeti zagađenju okoliša, predstavlja i financijski trošak, jer Grad Vodice godišnje potroši oko 100.000 kuna proračunskih sredstava za saniranje takvih odlagališta.

Iz gradske uprave stoga mole građane da im pomognu stati na kraj ovom problemu. Iako je na desetak problematičnih lokacija postavljen video nadzor s ciljem otkrivanja identiteta i kažnjavanja nesavjesnih građana, čini se da to nije dovoljno, jer vodički komunalci svako malo nailaze na nova divlja odlagališta, pa pozivaju građane na suradnju.



Svatko tko uoči fizičku ili pravnu osobu da na nedozvoljenom mjestu odlaže glomazni otpad, građevinski materijal i slično, može anonimno prijaviti slučaj komunalnoj službi na broj telefona 022/ 444-909 ili komunalnom redaru na broj 099 218 10 60.

Inače, uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada za sve građane s područja grada Vodica i općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, dva puta godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o.. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin.
 

16. lipanj 2024 07:14