StoryEditor
ŽupanijaVodice

Natječaj za stipendije u tijeku: Studenti, prijavite se do 3. studenoga

Piše Katarina Rudan
27. listopada 2020. - 13:02
ilustracijaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Grad Vodice objavio je natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2020./2021. godinu, koji je otvoren do 3. studenoga.

- Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji nisu ponavljali godinu studija, osim iz zdravstvenih razloga; koji su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i koji su završili prethodne godine s ukupnim prosjekom ocjena najmanje 3,50, odnosno srednju školu s prosjekom najmanje 4,00, a u socijalnoj kategoriji najmanje 3,50; koji imaju prebivalište na području Grada Vodica najmanje posljednjih četiri godine; koji su hrvatski državljani, a studenti na sveučilišnom i stručnom studiju razine preddiplomski i diplomski ne mogu biti stariji od 25 godina (rođeni nakon 13. listopada 1994. godine), dok studenti poslijediplomskog sveučilišnog studija ne mogu biti stariji od 30 godina (rođeni nakon 13. listopada 1989. godine) na dan objave natječaja. Na natječaju ne mogu sudjelovati studenti koji studiraju na učilištima u sustavu visokog privatnog obrazovanja, navodi se u objavi na mrežnoj stranici Grada Vodica.

Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom preporučeno na adresu Grad Vodice, Ive Čaće 8, 22.211 Vodice, s naznakom „za Natječaj za dodjelu stipendija Grada Vodica“ ili se predaju na istoj adresi. Gradonačelnica Grada Vodica će u roku od 15 dana nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva donijeti prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendije i objaviti je na oglasnoj ploči i na mrežnoj stranici Grada, na koju svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor u roku od osam dana. Inače, stipendiranje traje jednu akademsku godinu, i to deset mjeseci, nakon čega stipendist mora na sljedećem natječaju priložiti dokaz o zadovoljavanju uvjeta nastavka stipendiranja.

14. svibanj 2021 18:52