StoryEditorOCM
ŽupanijaGOVOREĆI OTVORENO

‘Natječaj ne valja, izabran je najbolji kandidat!?‘: kako se županijski SDP pretvorio u netalentiranu amatersku skupinu

11. ožujka 2022. - 18:53

Karlo Klarin, šef županijskog SDP-a, sazvao je prije neki dan tiskovnu konferenciju u zgradi šibenskog "komiteta", kako stariji Šibenčani još uvijek zovu zgradu u kojoj je stolovao nekadašnji SKH, a današnji SDP. Na temu izbora direktora u tvrtki "Ceste" Šibenik d.o.o. Koji navodno nije bio transparentan.

- Tražili smo dokumentaciju, nismo je dobili! - kazao je novinarima Karlo Klarin.

- Kako doznajemo, prilikom natječaja za izbor direktora Cesta Šibenik, Nadzorni odbor (NO) firme se sastajao više puta, natječaj je bio poništavan, pa ponovno oglašavan, mijenjali su se čak i članovi NO-a, bilo je tu više kandidata, pa se o njima glasalo nekoliko puta, jednom u starom sazivu, drugi put s novim članom NO-a - kazao je Šibenčanima Klarin.

Stručnjak za ONO I DSZ

U svakom slučaju, tamo se, u tom Nadzornom odboru, i to prema Klarinovim riječima, očito događalo - svašta. Ako je samo pola od onog Karlo ispričao točno, onda to stvarno zavrjeđuje pozornost javnosti i ukazuje na čitav niz ako ne nezakonitih, a ono barem mutnih i sumnjivih radnji. Ali, onda sam Klarin iznosi pred novinare novu zbunjozu.

Citiram ga – "Što se tiče samog direktora koji je izabran na natječaju, smatramo da je bio najkvalitetniji kandidat, impresivnog životopisa, i nema potrebe da mu stoji mrlja zbog repova s natječajem koji se vuku zbog tvrtke. Stoga smo se, kao SDP-ovi županijski vijećnici obratili predsjedniku NO-a, sa zahtjevom da nam dostavi dokumentaciju vezanu za taj natječaj. Prema informacijama koje posjedujemo, taj natječaj je bio netransparentan, loše odrađen i zato smo tražili pojašnjenje predsjednika NO-a."

I tu sad dolazimo do problema. Natječaj, navodno ne valja, o njemu tražiš informacije, a na tom istom nevaljalom natječaju, izabran je "najkvalitetniji kandidat, impresivnog životopisa". Pa kako je to moguće? I kako to Klarin uopće zna? I odakle mu uopće uvid u "impresivan životopis"? U osobne podatke s javnog natječaja, zaštićene GDPR - om, i svačim nečim...?

Čovjek, zapravo, kad sve skupa to čita i gleda, taj netalentirani amaterizam i dječju kazališnu skupinu "Virko" u koji se pretvorila naša politička scena, ne zna bi li se smijao ili bi plakao. Jer, ovo bi sve skupa imalo nekakvog smisla da je SDP koji - barem nominalno - vodi Karlo Klarin u županiji Šibensko - kninskoj oporba.

Ali nije, nego je vlast. I ta vlast vodi, pored županije, i "Ceste" Šibenik. I ima u toj tvrtki, u njezinom Nadzornom odboru i svog predstavnika, SDP-ovca Ivana Rajića. Koji je Karlu Klarinu bio protukandidat na izborima za predsjednika Županijskog odbora SDP-a. Kako bi uostalom drugačije kao stručnjak "za obranu i zaštitu" postao član NO-a "Cesta". Zašto njega Klarin nije pitao što se tamo događalo? Ili ne priča s njim? Oteo mu se kontroli? Zašto se, na koncu konca, na tiskovnoj konferenciji SDP - a, s Karlom Klarinom, nije pojavio sam Ivan Rajić, nego Joško Šupe?

Pa da novinari samog Rajića pitaju kakva je bila procedura izbora direktora. I za koga je on glasao na izboru za direktora, kad ga već to nije mogao pitati sam njegov stranački šef, Karlo Klarin. Pa nije se valjda sam izabrao, ako nije i Rajić glasao za njega? I jednako smiješno, ako nije i najsmješnije od svega - Klarin smatra da je izabran najkvalitetniji kandidat, pa nema potrebe da mu stoji mrlja zbog repova koji su vuku iza natječaja. Koja "mrlja" i koji "repovi" ? Oni za koje nitko ne bi ni znao da ih Klarin nije spomenuo?

Udri po Marku Jeliću

Jedini mogući zaključak je da SDP - ili barem Karlo Klarin i Joško Šupe - preko ovakve tiskovine napadaju zapravo župana Marka Jelića. A time i vlast u kojoj sami sudjeluju. Jer, predsjednik NO-a "Cesta" je Zlatko Ćesić, dr. pravnih znanosti za kojeg je lako pogoditi "čiji je" čim se zagugla pa vidi da na Veleučilištu Marko Marulić u Kninu vodi kolegij "Pravo trgovačkih društava".

Pa zato Klarin od njega, kao od Jelićeva čovjeka, traži pojašnjenje. I to javno. I to kao "vijećnik" u Županijskoj skupštini. A za "svog" se člana Nadzornog odbora pravi da ga ne pozna. Nema on ni SDP ništa s njim. Rajić? Nikad čuo! Je li to onaj što je bio gazda "Dukata"? U stvari, ispričavam se "Virku" i djeci. Oni bi ovo puno bolje odigrali. Oni su za ove netalentirane amatere Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, sve s cvjetnim gredicama i vodoskokom.

20. travanj 2024 08:48