StoryEditorOCM
Županijavodice

Napokon počinje rekonstrukcija jednog od najopasnijih križanja u Hrvatskoj, trebala bi biti gotovo do iduće turističke sezone

Piše Šibenski.hr
29. rujna 2023. - 08:19
Ministar Oleg Butković nazočio uvođenju u radove izvođača na opasnom križanju u VodicamaMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Vodicama je sudjelovao na uvođenju u posao izvođača radova na projektu „Rekonstrukcija državne ceste D8 u Vodicama, križanja i pješačke staze – II faza, duljine cca 920 m“, u vrijednosti 3,95 milijuna eura, bez PDV-a.

- Nakon potpisa ugovora za tunel Kozjak i izgradnju novog ulaza u Split, uvodimo u posao izvođača radova na obnovi državne ceste D8-, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković dodavši kako će njenom obnovom centar Vodica dobiti novu prometnicu koja će biti sigurnija i dostupnija.

Križanje na ovoj dionici državne ceste D8 jedno je od opasnijih u Hrvatskoj, a nakon projekta rekonstrukcije, čiji bi radovi trebali završiti do sljedeće turističke sezone, omogućit će se bolje i sigurnije funkcioniranje svih vozila na ovom dijelu prometnice.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavio je kako je priprema projekta trajala te da će projekt završiti u roku od 9 mjeseci, čime će se značajno povećati sigurnost prometa na ovoj dionici.

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov naglasio je važnost projekta za Grad Vodice istaknuvši kako će se kompletan dio ceste, kao jedne crne točke, konačno razriješiti što će rezultirati sigurnijim i slobodnijim protokom vozila te, uz ostale radove na gradskoj infrastrukturi, doprinijeti potpuno novoj vizuri grada. „Vjerujem da će, s obzirom i na izvođača i na sve nas koji smo tu uključeni, uz podršku i Hrvatskih cesta i Ministarstva ovo biti u roku privedeno kraju na obostrano zadovoljstvo, prvenstveno građana pa onda i svih nas ostalih“, zaključio je vodički gradonačelnik.

Dodajmo kako je prije Vodica potpredsjednik Vlade i ministar Butković boravio u Trilju gdje je održao sastanak s gradonačelnikom Grada Trilja Ivanom Bugarinom tijekom kojeg se razgovaralo o rješavanju važnijih cestovnih projekata vezano za grad Trilj.

06. prosinac 2023 16:09