StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniški gradski vijećnici odlučili

Nagrada za životno djelo akademiku Frani Tomiću, a vijećničke naknade se ne odriču

Piše Izvor: Radio Drniš
26. srpnja 2017. - 20:31


Odlukom gradskih vijećnika, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Drniša koja će se održati povodom Dana grada, uz blagdan sv. Roka, nebeskog zaštitnika  bit će uručene nagrade i priznanja zaslužnima.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se akademiku prof. emeritusu dr. sc. Frani Tomiću, za osobite radne i poslovne rezultate i poticaj razvitku gospodarstva na području Grada Drniša, te zapažena ostvarenja u znanosti i znanstveno - istraživačkom radu.

Nagrada Grada Drniša dodjeljuje se Planinarskom društvu "Promina" za rezultate postignute u razvoju planinarske djelatnosti, dok se plaketa Grada Drniša dodjeljuje trgovačkom društvu Dalmati d.o.o. Drniš, povodom desete obljetnice rada u turističkoj djelatnosti, te za znatni doprinos razvoju turizma na području Grada Drniša.

S dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća, koja je održana u utorak, skinuta je točka o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Drniš.

Naime, na prijedlog gradonačelnika Josipa Begonje da za prvo dijete, čiji jedan roditelj ili staratelj na dan početka pedagoške godine imaju manje od 35 godina starosti, korisnici budu oslobođeni plaćanja vrtića, krenula je rasprava.

Vlatka Duilo(HNS) zatražila je jednak tretman za sve roditelje ili staratelje, bez obzira na starosnu dob.

Begonja je potom predložio da se ova točka dnevnog reda odgodi za narednu sjednicu koja će se održati za desetak dana.

Navedimo i to da prijedlog vijećnika Nezavisne liste mladih Ante Čupića da se na dnevni red sjednice uvrsti prijedlog da se novac od vijećničkih naknada i naknada članovima upravnih vijeća preusmjeri za studentske stipendije, školske udžbenike i subvencioniranje cijene vrtića nije prihvaćen većinom glasova vijećnika.



 

08. svibanj 2024 07:08