StoryEditorOCM
ŽupanijaPrestižna nagrada betinskom muzeju drvene brodogradnje

Nagrada "Siletto Prize 2018" za najbolji Europski muzej godine u kategoriji rada s lokalnom zajednicom

Piše šibenski.hr
13. svibnja 2018. - 11:16

Iz Varšave je u subotu navečer stigla predivna vijest! Muzej betinske drvene brodogradnje osvojio je nagradu "Siletto Prize 2018" za najbolji Europski muzej godine u kategoriji rada s lokalnom zajednicom 'Museums and communities'.


Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje panel sudaca Europskog muzejskog foruma najboljem europskim muzejim u više kategorija. Nagradu je primila voditeljica marketinga, Mirela Bilić, na gala večeri u Muzeju poljskih Židova u Varšavi, koja je i predstavila betinski muzej.

Naglasak prezentacije stavljen je na ulogu koju Muzej ima u zajednici i važnost koju pridaje svojim "pomagačima", mještanima Betine, koji od početka pomažu Muzej.
- S ponosom javljamo da smo osvojili "Silletto Prize 2018", koji panel sudaca Europskog muzejskog foruma dodjeljuje najboljem europskom muzeju u kategoriji rada s lokalnom zajednicom – “Museums and communities”.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u stvaranju našeg Muzeja i koji nas i danas vjerno prate i pomažu, objavili su u subotu na stranicama Muzeja.

Podsjetimo, Muzej betisnke drvene brodogradnje otvoren je u kolovozu 2015.godine. Jedinstvena je to javna ustanova u Hrvatskoj koja kroz brojne eksponate te najsuvremeniju multimedijsku tehniku donosi priču o višestoljetnoj tradiciji drvene brodogradnje koja je obilježila betinsku povijest.

 

23. svibanj 2024 19:52