StoryEditorOCM
ŽupanijaSDP pisao Pauku

Nadamo se da ste se odmorili od zadnjeg putovanja u Vojvodinu; Vrijeme je da se trgnete i krenete rješavati problem kninske lagune

Piše šibenski.hr
2. listopada 2019. - 15:02

Šibensko- kninski SDP poslao je otvoreno pismo šibensko- kninskom županu Goranu Pauku. Pismo koje potpisuje Joško Šupe, predsjednik županijskog SDP-a prenosimo u cjelosti:

- Prije više od dva mjeseca obećali ste da ćete do konca kolovoza biti gotov plan i program financiranja te sanacije onečišćenih laguna u Kninu.

Nadam se da ste se odmorili od zadnjeg putovanja u Vojvodinu za kojeg ste našli vremena. Na žalost vremena niste imali za sastanak u Zagrebu na temu laguna kojeg ste Vi inicirali.

Iz same ove činjenice vidi se koji su Vaši prioriteti i način rada, bježi od problema i rada što dalje i ostavi sav svoj nered iza sebe pa neka ga drugi čiste. Svjedoci smo da se upravo nedavno sanirala jedna od šteta kojoj ste Vi bili jedan od glavnih vinovnika, a to je dovođenje HNK Šibenik do ruba stečaja.

Obraćamo Vam se u ime svih građana ove županije koje interesira da li se i što pomaklo sa mrtve točke i da nas upoznate sa planom i programom financiranja, te sanacije onečišćenih laguna u Kninu, naravno uz konkretne rokove za izvršenje istih.

Obraćamo Vam se jer nečinjenje po pitanju sanacije onečišćenih laguna za razliku od nogometa nema samo financijskih šteta, već je u pitanju zdravlje stanovnika cijele županije kojih je svjedoci smo iz dana u dan sve manje.

Još jednom Vas pozivamo da se trgnete i krenete rješavati problem kninske lagune. Zar Vam 5 godina našeg p(r)ozivanja da se pomaknete i više nego alarmantni rezultati ispitivanja kninske lagune u kojoj nafte i mazuta u vodi ima 3.000 puta više nego je dopušteno po EU pravilima nije dovoljno. Da li ste svjesni da je ta brojka gotovo dvostruko veća od broja dana od kada smo Vas prvi put pozvali da riješite problem.

Ponovit ćemo Vam politika nije samo paradiranje, vozikanje i putovanje na račun građana, već i rješavanje problema- stoji u otvorenom pismu SDP-a županu Pauku.

25. travanj 2024 02:13