StoryEditorOCM
Županijaafera ‘bordel‘

Načelnik Murtera u novim problemima, iz austrijskog hotela tvrde: ‘Mi račune kakve vam je pokazao Turčinov ne izdajemo‘

Piše Šibenski.hr
14. srpnja 2022. - 11:36

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku trebalo bi odgovoriti na pitanje je li načelnik općine Murter, Toni Turčinov "peglanjem" službene kartice u austrijskom bordelu počinio kakvo kazneno djelo. Naime, trošenje javnog novca u privatne svrhe moglo bi, prema mišljenju koje je Telegramu iznio odvjetnik Branko Šerić, predstavljati elemente kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Turčinov je sa službenom delegacijom otišao u Austriju, no u slobodno vrijeme je posjetio austrijski La Cocotte i na službenu karticu Općine Murter potrošio 1560 eura.

Pošto je Telegram to otkrio, načelnik se pravdao kako je slučajno javni novac potrošio u bordelu i tvrdio da je pomiješao kartice i račun platio poslovnom, umjesto privatnom karticom.

Kad je shvatio grešku, pojašnjavao je dalje, vlastitim je sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun.

Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je, tvrdi, platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova.

Telegram je, međutim, kontaktirao hotel, poslali su mu presliku računa koji im je dostavio Turčinov i dobio odgovor da oni takve račune ne izdaju. Novinari su stoga zaključili da je riječ o krivotvorini, a odvjetnik Šerić im je rekao da bi posrijedi moglo biti i kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku uputili smo upit hoće li se pozabaviti ovim slučajem, te nalaze li u svim do sada objavljenim informacijama povod za izvide o eventualnom počinjenju kaznenih djela. U usmenom razgovoru dobili smo obećanje kako će nam promptno odgovoriti. Odgovor ćemo objaviti čim stigne.

31. siječanj 2023 11:00