StoryEditorOCM
ŽupanijaGradonačelnici i poduzetnici

Na skupu u Vodicama okupilo se tristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske, sutra stižu i ministri Lovro Kuščević, Gabrijela Žalac i Zdravko Marić

Piše Šibenski.hr
23. studenog 2017. - 17:33

 
Danas je u Vodicama počeo Susret gradonačelnika i poduzetnika, a skup se pod nazivom „48 sati“ održava u hotelu Olympia Sky i organiziraju ga Udruga gradova i poslovni tjednik „Lider“ te se održava devetu godinu za redom.
 
Tristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske prigodnim riječima pozdravili su: glavni urednik „Lidera“ Miodrag Šajatović,  voditelj Grupe za javnu nabavu i EU fondove Hrvatskog Telekoma Igor Cerinski, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Tomislav Vuić, gradonačelnica Vodica dr. Nelka Tomić kao  te šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk koji je kazao:
 
„U cilju stvaranja povoljnog poduzetničkog okruženja ulažemo u poduzetničku infrastrukturu i ljudske resurse zadužene za poticanje ulaganja u županijama, posebno kroz osnaživanje razvojnih agencija koje su ključne za povlačenje sredstava iz EU fondova. Tako su naša Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Centar kompetencija Alutech – ustanova za istraživanje i širenje znanja, samo od početka ove godine prijavili 24 projekta u vrijednosti od preko 83 milijuna kuna. Od toga su četiri već ocijenjena te je osigurano 30,6 milijuna kuna za realizaciju poduzetničkih projekata i projekata od šireg društvenog značaja“-  istaknuo je Goran Pauk.
 
Susret je otvorio predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, istaknuvši kako su glavne teme ovog dvodnevnog skupa razvoj turizma, zaštita okoliša  i pitanje smjera u kojem ide lokalna samouprava u vremenu koje slijedi.
 
Deveti Susret gradonačelnika i poduzetnika okupio je tristotinjak sudionika iz cijele Hrvatske, a na početku prvog dana skupa predstavljeni su uspješni projekti grada domaćina. Cilj skupa je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja jedinica lokalne samouprave te predstaviti uspješne primjere i iskustava u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

Na skup sutra dolazi i ministar uprave RH Lovro Kuščević kao izaslanik predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića. Kušćević će sudjelovati na panel raspravi pod nazivom "Budućnost lokalne samouprave" te će se osvrnuti na izmjene i dopune Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Na panelu će uz ministra uprave sudjelovati i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar financija Zdravko Marić.

 

24. travanj 2024 13:09