StoryEditorOCM
Županijaodluka općinskog vijeća

Na primoštenskom području priprema se gradnja još jednog kampa

Piše Vedrana Stočić
9. veljače 2023. - 11:55

Primoštensko Općinsko vijeće donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko-turističke zone Huljerat-Bajna Draga T3, a što znači da se radi o području namijenjenom za kampove i autokampove s pratećim sadržajima.

Mijenja se nekoliko odredbi za provođenje, pa tako iznimno unutar prostorne cjeline T3-5 dopuštena visina građevine iznosi 10 metara, a površina građevinske čestice iznosi 4093 metara kvadratnih, inače u čitavoj zoni građevine ne prelaze četiri metra visine.

U postojeću plinsku trasu elektroničke komunikacijske infrastrukture moguća je postava male građevina ili kabinet ormarića za smještaj komunikacijske opreme, riješena je i cestovna mreža, a na zelenoj površini unutar cestovnih koridora sabirne ulice dozvolja se izgradnja zelenih otoka s podzemnim kontejnerima. Također izmjenama UPU Huljerat-Bajna Draga propisuje se da se sve otpadne i oborinske vode prije priključenja na javni sustav odvodnje moraju proći kroz separatore.

Vijeće je prihvatilo i zahtjev investitora M.L. Bay Development d.o.o. turističke zone Marina Lučica 2 da ih oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa za građenje prometnog sustava i parkinga, investitor je za sređivanje imovinsko-pravnih odnosa već utrošio 1,4 milijuna kuna i 1,5 milijuna za projektnu dokumentaciju.

Investitor je se zauzvrat obvezuje financirati i izgraditi komunalnu infrastrukturu i izgrađeno, zajedno sa zemljištem površine 12.226 metara kvadratnih prenijeti bez naknade u vlasništvo Općine Primošten.

Po istom principu izgrađen je kanalizacijski i vodovodni sustav u vrijednosti 30 milijuna kuna.

Turistička zona Marina Lučica planirna je već desetljećima, mijenjale su se brojni nesuđeni ulagači, s otkupom zemljišta kanadska tvrtka Dalmi INC započela je još 2006. godine. Nakon Kanađana pojavljivali su se i drugi, međutim postala je realnost tek kada je nakon dugih pregovora koji su trajali mjesecima i nekoliko odluka Općinskog vijeća prije dvije godine potpisan ugovor o izgradnji kanalizacije i ostale infrastrukture s ivnestitorom Prim Bay Resort austrijskom tvrtkom M.L. Bay Development d.o.o. u vlasništvu Christopha Trauniga.

Prema Urbanističkog plana obuhvat turističke zone Marina Lučica iznosi 16,82 ha. Investitorima je omogućena etapna gradnja turističkih sadržaja, na 118.731 kvadrata, resort će imati 1170 postelja i trebao bi biti otvoren 2023. godine.

        

26. travanj 2024 14:38