StoryEditorOCM
ŽupanijaKorona report

Na području Šibensko-kninske županije dva slučaja zaraze: U šibenskoj bolnici nema novoboljelih

Piše šibenski.hr
17. kolovoza 2020. - 12:13

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna osoba oboljela je od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o muškoj osobi srednje životne dobi, bez simptoma, s prebivalištem u Kistanjama.

Također, oboljela je i mlađa muška osoba koja boravi u Primoštenu, a prebivalište joj je u Zagrebu, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije u ponedjeljak oko podneva.

Drastičan je to pad broja oboljelih u odnosu na prethodne dane, međutim on dijelom leži i u činjenici što je preko vikenda puno manje testiranih.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 86 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih su dvije osobe djelatnici Opće bolnice Šibensko-kninske županije, a koje su se zarazile izvan bolnice.

Kako je za Radio Ritam kazala ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić svi bolnički kontakti dvoje zaraženih djelatnika su negativni. Jakelić je rekla da je trenutačno u samoizolaciji 19 djelatnika bolnice, od čega se deset vezuje za dvoje radnika kojima je koronavirus dijagnosticiran u subotu.

- Nema nikakvog mjesta panici, stanje u bolnici je pod kontrolom. Epidemiološki izvidi se vrše i dalje.- izjavila je Jakelić za Radio Ritam.

Inače, Novica Ljubičić, direktor 'Zelenog grada' potvrdio je kako je od Covida-19 obolio i jedan djelatnik te šibenske komunalne tvrtke, dok ih je šest u samoizolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 383 osobe, od čega je 377 koji su kontakti oboljelih, dok se šest osoba javilo nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječe se tri osobe.

- Molimo građane i turiste da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera i budu odgovorni prema sebi i svojim bližnjima- apeliraju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

20. travanj 2024 06:30