StoryEditorOCM
ŽupanijaVečeras, sutra i preksutra:

Na Obali Vladimira Nazora u Vodicama 17. Jazz & Blues Festival

20. srpnja 2019. - 18:25

Tri večeri uzastopno, od večeras, 20. srpnja pa do ponedjeljka 22. srpnja, u Vodicama će se, na Obali Vladimira Nazora, održati 17. Vodice Jazz & Blues Festival, koji okuplja eminentne hrvatske i svjetske glazbenike. Prvi festival, naime, održan je 2003. godine i od tada je među publikom poznat kao festival vrhunskih interpretacija renomiranih glazbenika u jedinstvenom ambijentu amfiteatra na vodičkoj rivi.
– Stilski se ovaj festival proteže od klasičnih ritmova swinga i dixielenda sve do suvremenijih žanrova, poput fusiona i free jazza. U trajanju od tri večeri festival privuče oko 1500 ljubitelja jazz-glazbe, a ulaz je slobodan – kaže Anita Franin Pečarica, direktorica vodičke Turističke zajednice. Sve ove godine upravo je Turistička zajednica Vodica organizator festivala.
– Ovogodišnje izdanje slijedi niz uspješnih festivalskih godina. Prvu večer nastupit će Elvis Stanić Group, drugu večer Vodičane i goste zabavljat će Denise Jannah i Hammond Xperienz, a treću ManGroove. Svirka će sve tri večeri početi u 21.30.

Elvis Stanić je, inače, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz-skladatelj srednje generacije. Vođa je Elvis Stanić Group, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz-tendencijama. Denise Jannah jedna je od najpoznatijih pjevača jazza na svjetskoj sceni.

Snimila je pet solo albuma za najpoznatiju svjetsku jazz izdavačku kuću Blue Note Records. Zanimljivo je da će Denise ovo biti treće gostovanje u Vodicama. Valja podsjetiti da je prije 11 godina nastupila i na 6. Seaside festivalu u Vodicama.

Mangroove čine Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji je kroz svoju glazbu uspio ostvariti suradnju s brojnim eminentnim domaćim glazbenicima. Mangroove će finalne festivalske večeri našu publiku povesti na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, i to će im putovanje, kao i dojmovi iz prethodne dvije večeri, ostati u lijepom sjećanju – najavila je direktorica TZ-a Vodice.

26. travanj 2024 18:12