StoryEditorOCM
ŽupanijaSliku njenu ljubim

Na izložbi najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija uvrštena su čak dva autora iz Šibensko-kninske županije, a zalazak sunca Primoštenca Žarka Mikišića dobio najviše lajkova (FOTO)

15. svibnja 2017. - 16:30



 
Žarko Miškić, fotograf amater iz Primoštena, jedan je od 21 autora čiji su radovi odabrani na fotografskom natječaju „Volim svoju županiju“ koji je raspisala Hrvatska zajednica županija i izloženi na prvom katu Gradske knjižnice Jurja Šižgorić. Miškićeva fotografija zalaska sunca na moru i ribarima koji love ribu iz svojih brodica osvojila je najviše lajkova na Facebooku, a stručni žiri na čelu s poznatom fotografkinjom Marom Milin imao je pune ruke posla, jer odluku o najboljim radovima nije bilo lako donijeti.

-Prvi put sudjelujem u žiriju ovog natjecanja na koji se javilo oko 150 autora s više od 600 fotografija iz svih županija. Sjajnih je fotografija stiglo iz Krapinsko-zagorske, ali i Zadarske županije… Nešto manje fotografija dobili smo iz Šibensko-kninske ali su zato sve bile vrlo dobre – kazala je Milin.

Iz hvaljene Krapinsko-zagorske županije stigao je i pobjednički rad Alana Špiljka, mladog autora koji je snimio zvjezdano nebo.
-Malo nas danas gleda u nebo, a ja volim takve fotografije jer nas podsjeća na stih A. B. Šimića „Čovjek pazi da ne ideš malen ispod zvijezda“ – kazala je Milin.

Druga nagrada pripala je Mati Zemanu iz Koprivničko-križevačke, a treća Kažimiru Škrbiću iz Zadarske županije. Boje Šibensko-kninske županije branio je i Nikola Bilušić, odnosno njegova fotografija dijela šetnice u Kanalu sv. Ante prema otočiću Školjiću kod Tvrđave sv. Nikole također je uvrštena u najbolje radove.
 
 
 

25. travanj 2024 12:16