StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanija i Šibenik birali Kolindu

N. Dujić: zahvaljujem ovdašnjim glasačima, a Zoranu Milanoviću čestitam na pobjedi - volju građana treba poštovati

Piše Šibenski hr.
6. siječnja 2020. - 13:59

Da je po biračima u Šibensko-kninskoj županiji, Kolinda Grabar Kitarović bila bi predsjednica u drugom mandatu. I nakon jučerašnjeg drugog kruga predsjedničkih izbora, kada je pobjedu osvojio Zoran Milanović, pokazalo se da je HDZ na svome terenu u ŠKŽ. Kolinda je premoćno dobila Zokija s 57,15 posto glasova nasuprot njegovih 42,854 posto, (27.684 glasa : 20.759) osvojivši birališta u svim gradovima županije, jednako i u Šibeniku, gdje prednjači s 900-tinjak glasova, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva. Za Grabar Kitarović u sjedištu Županije glasovalo je 11.075 birača, a Milanović je dobio 10.163 glasa; s dosta razlike pobijedila je SDP-ovog kandidata i u Drnišu (2841:740), u Vodicama s 509 glasova prednosti (2377:1868), Kninu također (3395:2068). Znatnu je prednost ostvarila i u Skradinu, osvojivši 1280 glasova nasuprot 558 Milanovićevih, no i sadašnji je Predsjednik, očekivano, bio favorit u nekim županijskim sredinama. U Općini Tisno dobio je 869 glasova, a Grabar Kitarović 608; za Milanovića su bili također glasači u općinama Ervenik, Biskupija, Civljane i Kistanje. 

-Kolinda Grabar Kitarović u ŠKŽ je osvojila oko 7 tisuća glasova više od Zorana Milanovića i s time smo vrlo zadovoljni. Još jednom se potvrdilo da su ovdašnji birači uz HDZ i njegove kandidate, no treba čestitati Zoranu Milanoviću na pobjedi u zemlji. Birači su tako htjeli, treba to poštovati - izjavio je Nediljko Dujić, predsjednik HDZ-a ŠKŽ. Stranka i glasači u šibensko-kninskom kraju napravili su dobar posao, naglasio je Dujić zahvaljujući svima koji su izašli na birališta, naročito onima koji su dali povjerenje Kolindi Grabar Kitarović. Idemo u nove političke utakmice i pobjede, zaključio je optimistično čelnik županijskoga HDZ-a. Prema riječima Paška Rakića, dopredsjednika gradskog HDZ-a, ta je stranka još jednom potvrdila da je najbolje organizirana politička snaga u Šibeniku. To je rezultat sinergije sa izvršnom vlasti u gradu i dokaz da HDZ djeluje na zadovoljstvo građana.

-Očekujem da ćemo u Šibeniku i ubuduće ostvarivati uspješne rezultate, ističe Rakić 

Nove uspjehe za svoju stranku očekuje i Tonći Restović, predsjednik šibenskog SDP-a:

-Naravno da smo zadovoljni. I kao stranka, a naročito zbog činjenice da s Milanovićevom pobjedom građani Hrvatske imaju  puno boljeg državnog poglavara na dužnosti Predsjednika nego dosad. Podjednako oni koji su ga birali, kao i glasači suparničke opcije, ustvrdio je Restović. Kaže da se uporno pokušavalo nametnuti tezu da izbori za Predsjednika odlučuju ni o čemu ili pak o malo toga, no dobro je poznato da je nakon pobjede Kolnde Grabar Kitarović 2014. HDZ uzletio i glatko dobio sljedećih nekoliko izbora. Očekujem da će se to dogoditi i s SDP-om, uvjeren je Restović. Stranka se konsolidirala nakon neočekivanog gubitka parlamentarnih izbora 2015. i 2016. godine pa i neočekivanog gubitka predsjedničkih izbora. SDP je ponovo počeo raditi, aktivnosti su oživjele i jedina smo jasna opozicija ovakvom HDZ-u i načinu kako vodi državu, zaključio je Restović.

 

16. travanj 2024 11:54