StoryEditorOCM
Županijabrže, više, jače

Murter nastavlja s investiranjem u sportske sadržaje, načelnik Turčinov otkrio na što će se potrošiti više od milijun kuna

Piše Toni Veljača
15. veljače 2022. - 14:47

Postavljanjem nove podloge na košarkaškom terenu u Športsko-rekreacijskom centru "Murterski škoji", općina Murter nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Lani je u infrastrukturu, kroz nogometni i košarkaški teren, trim-stazu te crossfit opremu uloženo nešto više od milijun kuna, a s ulaganjima se nastavilo i ove godine. Nova antistres podloga, koja je postavljena na košarkaškom terenu vrijedna je 150 tisuća kuna. Iako je nabava i ugradnja dogovorena još 2020. godine, postavljena je tek sada.

– Dogodila se pogreška od strane dobavljača i nije nam isporučena podloga koju smo naručili. Pogreška je ispravljena, postavljena je podloga koja osim što je izuzetno kvalitetna ujedno je sigurna i za djecu – istaknuo je načelnik općine Murter Toni Turčinov.

Osim vanjskog košarkaškog terena, promjena će uslijediti i u sportskoj dvorani koju očekuje izmjena parketa. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna, od čega će 85 posto iznosa financirati Ministarstvo turizma i sporta, a 15 posto Općina.

– Prijavili smo izmjenu parketa. Iako je riječ o novoj dvorani dogodilo nam se puknuće cijevi uslijed koje je voda oštetila parket. Novim parketom ćemo svakako dobiti kvalitetniji prostor za sportska natjecanja – rekao je Turčinov.

Na području općine djeluje šest sportskih klubova. Prema riječima načelnika, u planu je pomoći im u prijavi na natječaj za razvoj, opremu i međunarodna natjecanja. Konkretno, radi se o karate klubu "Murter" te malonogometnom klubu "Murter".

– Trudimo se svima pružiti najbolje moguće uvjete za rad. Mislim da je ulaganje u sportsku infrastrukturu jedini ispravni put za naše mlade. Druge općine i gradovi definitivno bi se mogli ugledati na nas – zaključio je Turčinov.

04. svibanj 2024 18:59