StoryEditorOCM
ŽupanijaMIRO BULJ

Mostov saborski zastupnik na mjestu zagađenja rijeka u Kninu: Napunio sam bocu otrovanom vodom i odnijet će je u Sabor, neka vladajući vide i kušaju što pije narod<br />  

Piše Ante Talijaš
11. travnja 2019. - 18:09

Saborski zastupnik MOST-a i kandidat s liste ove stranke za europski parlament boravio je u četvrtak u Kninu i obišao rijeku Orašnicu u koju se nedavno izlio industrijski otpad iz lagune bivše TVIK-ove tvornice, a koji je preko Orašnice dospio i u rijeku Krku.

-Ovo je nevjerojatno, ovo više nije samo sramotno, ovo nije samo ekološka katastrofa, ovo je ekocid epskih razmjera. Pogledajte što rade interesne skupine našoj djeci, umjesto da se zaštiti naša zagroa i njezina voda, najveći prirodni resurs. Sramotno je kako se ponašamo prema rijeci Krki, glavnom resursu iz kojeg vodu piju Šibenčani i žitelji šibensko-kninske županije – kazao je novinarima Miro Bulj.

Bulj je potom sišao do rijeke Orašnice i plastičnu bocu napunio vodom s mjesta na kojemu je još prisutna crno-žuta mrlja od mazuta, metala i kiselina koje su se iz obližnje tvorničke lagune izlile u rijeku.

-Ovu otrovanu vodu nosim u Sabor, neka vladajući saborski zastupnici vide i kušaju vodu koju pije naš narod – dodao je Miro Bulj.


 


 


 

23. travanj 2024 09:41