StoryEditorOCM
ŽupanijaPolicijsko izvješće

Mlada prevarantica izvukla 13 tisuća kuna 83-godišnjaku koji joj je nudio brak

Piše Branimir Periša
3. srpnja 2020. - 10:11
Rijeka, 290520. Interventna policija dovodi osumnjicenike u slucaju bankomati na ispitivanje u drzavno odvjetnisto. Na fotografiji: osumnjicenici u pratnji policije.Matija Djanjesic/Cropix

U Odjelu Općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom osumnjičenoj za prijevaru na štetu 83-godišnjaka.

Osumnjičena je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica objavom oglasa u novinama tražeći zajednički život ili brak, oštećenog dovela u zabludu, da joj na ime troškova puta dana 26. svibnja u Šibeniku uplati iznos od 2.000 kuna, a dana 29. svibnja u Šibeniku iznos od 11.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom osumnjičenim za četiri teške krađe, od kojih dvije u pokušaju i dvije krađe, sve na štetu više osoba iz Knina.

Utvrđeno je da je osumnjičeni u vremenu od 24. lipnja do 2. srpnja u Kninu provaljivao u stanove i kuće oštećenih ulaskom kroz otvorene prozore stanova u visokom prizemlju, te ulaskom kroz otvorena vrata u obiteljskih kuća, kojom prilikom je otuđivao novac i nakit. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na iznos veći od 3.500 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, su prijavljene tri teške krađe, od kojih jedna u pokušaju, i jedna krađa:

- u prijepodnevnim satima 2. srpnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj provalio u stan 67-godišnjakinje i otuđio nakit. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko stotina kuna,

- tog dana u popodnevnim satima u Kninu je nepoznati počinitelj provalio u kuću 81-godišnjaka iz koje je otuđio nakit. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko stotina kuna,

- u prijepodnevnim satima 1. srpnja u mjestu Radučić je nepoznati počinitelj provalio u općinske prostorije, kojom prilikom ništa nije otuđeno.

- između 29. kolovoza prošle godine i 1. srpnja u Žaboriću je nepoznati počinitelj 49-godišnjem slovačkom državljaninu s broda otuđio dijelove i opremu vrijednu oko par tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta. .

22. travanj 2024 17:22