StoryEditorOCM
ŽupanijaU središtu Srime  

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 460 tisuća kuna za uređenje sportskog igrališta, "zoga" za balote i zelene površine

Piše Katarina Rudan
19. rujna 2020. - 16:00

U samom centru Srime, pokraj dječjeg igrališta koje je ranije uređeno, nalazi se i staro sportsko igralište koje Grad Vodice već godinama planira urediti. Prošlog je tjedna iz Ministarstva turizma i sporta stigla obavijest da je prihvaćena prijava Grada Vodica na "Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih dvorana u 2020. godini" te će sufinancirati gradski projekt uređenja sportskog igrališta u Srimi s pripadajućim okolnim terenom u iznosu od 460.384 kuna.

– Radi se o igralištu za rukomet, odbojku i košarku, a sadržaji oko igrališta su teren za balote i zelene površine. S obzirom na to da se sve nalazi na pomorskom dobru, morali smo ishodovati suglasnost nadležnih županijskih institucija, nakon čega je uslijedila i odluka našeg Gradskog vijeća o uređenju tog prostora. Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju i prijavili se na natječaj i - evo, dobili sredstva. Kako se radi o projektu za kojeg nije potrebno ishodovanje građevinske dozvole, to nam je olakšalo posao. Kad uredimo taj prostor, bit će to jedan lijepi kompleks kojeg, uz dječje i sportsko igralište s okolišem, čini i već uređena plaža – kazao nam je Marko Luković, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo grada Vodica.

Sredstva koja će dobiti od ministarstva neće biti dostatna za realizaciju projekta čija je procijenjena vrijednost oko 1,2 milijuna kuna, pa će morati „zagrabiti“ u gradsku blagajnu.

– U ovom trenutku ne mogu reći kada ćemo krenuti u samu realizaciju projekta, jer sve ovisi o raspoloživim sredstvima u gradskom proračunu. Vidjet ćemo da li će se zbog toga ići na rebalans proračuna ili ćemo čekati novi proračun. Treća mogućnost je sredstva koja su u ovogodišnjem proračunu namijenjena za sport prenamijeniti. Vidjet ćemo što je najrealnije – kaže Lugović.

25. travanj 2024 00:26